Home » Când, unde, cum » De ce Prințul William nu își poartă verigheta pe deget. Motivul surprinzător

De ce Prințul William nu își poartă verigheta pe deget. Motivul surprinzător

Manolică Anca / 09.08.2022, 16:05
De ce Prințul William nu își poartă verigheta pe deget. Motivul surprinzător

Cu siguranță, nu multă lume a observat acest lucru până acum, dar Prințul William nu poartă și nu a purtat niciodată verighetă. Căsătorit cu Kate Middleton încă din 2011, ducele de Cambridge nu a fost văzut niciodată cu una, dar a ales să nu poarte bijuteria dintr-un motiv foarte simplu, și complet de înțeles.

De ce nu poartă Prințul William niciodată verigheta

Este în mod clar un familist devotat, dar ducele de Cambridge alege să nu poarte verighetă niciodată. În schimb, aproape în fiecare zi, de la logodna lui Kate Middleton cu Prințul William, din anul 2010, ea și-a purtat cu mândrie prețiosul inel de logodnă.

A fost fotografiată în repetate rânduri cu inelul său impresionant, din safir albastru de Ceylon și diamant, de 12 carate, care i-a aparținut cândva mamei lui William, Prințesa Diana. Totodată, verigheta pe care ea o poartă este realizată din aur extras din mina Clogau St David’s din Bontddu, în nordul Țării Galilor. Aurul din mina Clogau St David’s a fost folosit pentru o serie de verighete regale, inclusiv pentru cele ale reginei, reginei mamă și ale Dianei, prințesă de Wales.

Prințul William, în vârstă de 40 de ani, nu poartă verighetă pentru că nu îi place să poarte bijuterii de orice fel, așa că a decis să nu poarte podoaba imediat după nuntă. Decizia sa a fost de fapt anunțată pentru prima dată cu puțin timp înainte de ceremonia de nuntă de la Westminster Abbey, o declarație a Palatului St James’ confirmând vestea.

„Nu este adeptul bijuteriilor. Nu a purtat niciodată. A decis că nu vrea să poarte una acum. Totul ține de preferințele personale”, a explicat un consilier de la Palat.

Prințul William nu a fost văzut niciodată purtând verighetă
Prințul William nu a fost văzut niciodată purtând verighetă

Decizia prințului William, însă, nu este una neobișnuită

Dar decizia lui William nu a fost complet ieșită din comun pentru un o personalitate regală, pentru că nu este singurul membru masculin al familiei regale care face acest lucru. În ciuda faptului că a fost căsătorit cu Regina timp de peste 70 de ani, prințul Philip, bunicul lui William, de asemenea, nu a purtat niciodată o verighetă. În comparație, tatăl lui William, Prințul Charles, poartă una, o verighetă clasică din aur.

Cu toate acestea, Prințul Harry a încălcat și el tradiția regală purtând la mâna stângă o simplă verighetă de platină, ceva mai modernă, realizată de Cleave and Company, același bijutier care se află în spatele inelului de logodnă al lui Meghan Markle. Ducii de Sussex au cerut bijutierilor de la curte Cleave and Company să le creeze bijuteriile de nuntă, lucru pe care palatul l-a dezvăluit într-o declarație chiar înainte de nunta regală.

„Inelul doamnei Markle a fost modelat dintr-o bucată de aur galez, dăruit de Majestatea Sa Regina. Inelul prințului Harry va fi o verighetă din platină cu un finisaj texturat. Ambele inele au fost confecționate în atelierul Cleave”, se arată în anunț.

În esență, depinde de fiecare membru al familiei regale ce preferă.