Home » Când, unde, cum » Durerea nebănuită a Reginei Elisabeta. „O tulbura mai mult decât lăsa să se vadă”. O nouă biografie scoate la iveală totul

Durerea nebănuită a Reginei Elisabeta. „O tulbura mai mult decât lăsa să se vadă”. O nouă biografie scoate la iveală totul

Alexandru Cazacu / 27.03.2022, 10:52
Durerea nebănuită a Reginei Elisabeta. „O tulbura mai mult decât lăsa să se vadă”. O nouă biografie scoate la iveală totul

De-a lungul celor șapte decenii la cârma Marii Britanii, Regina Elisabeta a II-a a reușit să facă față cu brio nenumăratelor provocări. Cu toate acestea, cel mai longeviv monarh din istoria Angliei are o durere nebănuită. Află în continuarea acestui articol ce o tulbură atât de mult de regină. O nouă biografie a scos la iveală detalii despre durerea nebănuită a Reginei Elisabeta.

Durerea nebănuită a Reginei Elisabeta a II-a. Ce o tulbură „mai mult decât lasă să se vadă”

După cum spun surse din apropierea familiei regale britanice, cea mai mare durere a Reginei Elisabeta este faptul că trei dintre cei patru copii ai ei au divorțat. În ciuda acestor lucruri, monarhul Marii Britanii a reușit să își mențină calmul și stabilitatea.

La începutul lunii aprilie va fi lansată biografia „Queen of Our Times: The Life of Queen Elizabeth II”. În această carte, autorul Robert Hardman vorbește despre durerea Reginei Elisabeta cauzată de destrămarea căsniciilor celor trei copii ai săi (Prințul Charles, Prințul Andrew și Prințesa Anne).

„Păstrând la exterior un stoicism caracteristic, discuțiile despre divorț au fost profund tulburătoare pentru Regină” a scris Hardman în noua biografie, potrivit celor de la People.

Un fost membru din interiorul Palatului Buckingham își amintește faptul că, din când în când se puteau întrezări frânturi ale disperării Reginei. Conform unui angajat al familiei regale, aceste lucruri, „o tulbură pe Regină mai mult de lasă să se vadă”.

Durerea nebănuită a Reginei Elisabeta
Durerea nebănuită a Reginei Elisabeta

Regina Elisabeta a II-a nu și-a pierdut cumpătul în timpul perioadei tulbure a anilor ’90

Potrivit sursei citate, în ciuda suferinței interioare, monarhul a reușit să își mențină calmul și stabilitatea nici în 1992, an denumit „annus horribilis” pentru Regina Marii Britanii. Mai exact, în anul cu pricina o parte a Castelului Windsor a luat foc, mariajele celor trei copii ai săi s-au destrămat, iar scandalurile cu privire la Prințul Charles și a Prințesei Diana nu păreau să înceteze.

„Nu îmi amintesc nicio ocazie în care să o văd și să nu exclame ‘Nu! Ce s-a mai întâmplat?’”, a spus Charles Anson, fostul secretar de presă al monarhului britanic.

„Subiectul era câteodată stânjenitor, dar i-a făcut față. Este o binecuvântare ca în astfel de situații să lucrezi pentru cineva care nu se lasă dărâmat. Nu își pierdea niciodată cumpătul, nu era niciodată irascibilă, întotdeauna stabilă”, a adăugat el.

Regina Elisabeta a II-a a urmat exemplul tatălui său

Aparent, Regina Elisabeta era tot timpul neclintită în ceea ce privește drama declanșată de divorțul lui Charles de Diana. Conform autorului biografiei, ea a deprins această abordare de la tatăl său, Regele George al VI-lea.

„Răspunsul Reginei, ca întotdeauna, a fost să urmeze exemplul tatălui său, descoperit în zilele petrecute de acesta pe mare, și să trateze dificultățile ca pe un ocean”, spune autorul.

Conform jurnaliștilor de la People, Hardaman susține că strategia Reginei în astfel de situații, să meargă mai departe ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat, i-ar fi adus porecla de „struțul imperial”, în rândul angajaților familiei regale britanice. Totodată, autorul mai spune că, modul de reacție a Reginei Elisabeta în fața unei situații de criză este „calmul”.