Home » Când, unde, cum » Femeia care s-a căsătorit cu Turnul Eiffel. Motivul din spatele uneia dintre cele mai ciudate căsătorii din lume

Femeia care s-a căsătorit cu Turnul Eiffel. Motivul din spatele uneia dintre cele mai ciudate căsătorii din lume

Manolică Anca / 03.05.2022, 14:08

O bună parte din viața ei, orientarea sexuală a lui Erika LaBrie a fost privită cu dispreț în întreaga lume. Viața sa a fost subiectul a zeci de articole în reviste și ziare, ba mai mult, au fost realizate chiar și documentare. Iată cum a ales femeia să se căsătorească cu clădirea simbol a Parisului, Turnul Eiffel. De ce afecțiune suferă.

Cine este Erika LaBrie

Erika „Aya” Eiffel (născută Erika LaBrie), este o arcașă americană de competiție și susținătoare a sexualității obiectelor, originară din San Francisco. Femeia, în prezent în vârstă de aproape 50 de ani, s-a înrolat în Forțele Aeriene ale Statelor Unite, după care a intrat la Academia Forțelor Aeriene ale SUA în 1993.

În primul ei an a fost agresată sexual de un alt cadet, dar a zădărnicit atacul cu o sabie de antrenament. Ulterior, a fost concediată de la Academie, prezentând deja o tulburare de personalitate. „Am simțit cu adevărat că singura modalitate de a dormi este dacă mă agățam de ceva, cum ar fi sabia mea, pentru că era singurul lucru care mă proteja. Și a devenit din ce în ce mai rău”, a spus ea.

Peste câțiva ani, în 1999, a început să practice tirul cu arcul recurent, în Japonia, și apoi cu arcul compus. A făcut parte din 2004 și 2006 din echipa națională de tir cu arcul a SUA la arc compound, precum și din echipa națională de seniori din 2009 la arc recurent olimpic.

Erika este fondatoarea OS Internationale, o organizație pentru cei care dezvoltă relații semnificative cu obiecte fizice. Ea susține că relația ei cu Lance, arcul ei de competiție, a ajutat-o să devină o arcașă de talie mondială.

Cum s-a căsătorit cu Turnul Eiffel

Femeia a vizitat pentru prima dată Turnul Eiffel în 2004 și a spus că a simțit o atracție imediată. Într-o declarație pentru ABC News a spus că ea și alții „simt o legătură înnăscută cu obiectele. Ne vine perfect normal să ne conectăm la diferite niveluri, emoțional, spiritual și, de asemenea, fizic pentru unii”.

Așadar, în anul 2007, ea a organizat o ceremonie de , la care au participat prietenii săi. Ba mai mult, și-a schimbat și numele de familie în Eiffel, jurând iubire veșnică monumentului. „Există o mare problemă legată de intimitate în a fi îndrăgostită de un obiect public. Sau, mai degrabă, de lipsa acesteia”, a spus Erika.

Erika LaBrie, femeia care s-a căsătorit cu Turnul Eiffel
Erika LaBrie, femeia care s-a căsătorit cu Turnul Eiffel

La un an de la nuntă, a fost lansat și un documentar „Married to the Eiffel Tower”, care a făcut înconjurul internetului. Dar comunitatea OS ar fi considerat că oamenii erau interesați de povestea lui Erika din motive greșite.

„Nu am avut nicio idee despre ce s-a întâmplat. Acest documentar a generat concepții greșite conform cărora persoanele OS erau înclinate spre obiecte de dragul controlului din cauza unor factori precum abuzul și bolile mintale.”, a susținut ea atunci, potrivit express.co.uk.

Erika a mai spus că orientarea ei sexuală a făcut ca prietenii și familia să o respingă la un moment dat. Dar, a completat, aceasta i-a dat putere să obțină mari realizări. După o relație de 10 ani cu Turnul Eiffel, „căsnicia” dintre cei doi a luat sfârșit.

Cum se numește afecțiunea

Femeia face parte dintr-un mic grup de persoane din întreaga lume care se autointitulează „objectum sexuals”, în care viața lor intimă se învârte în jurul obiectelor, nu al oamenilor, ba mai mult, ajung să se „căsătorească” cu ele. Obiectele pot varia de la un computer, până la un set de tobe sau un monument național, orice lucru cu care pot simți o legătură. Poate părea ciudat pentru cei mai mulți dintre noi, dar pentru ei este foarte real.

Specialiștii susțin că această afecțiune apare la femeile care simt să își controleze relațile. „Obiectele pe care le iubesc nu le vor dezamăgi. Este o idee foarte tentantă pentru o persoana care adesea se simte foarte singură”, a spus un psihoterapeut.

În toată lumea există aproximativ 40 de femei care s-au declarat Objectum-Sexual, iar majoritatea suferă de sindromul Asperger.