Home » Când, unde, cum » Femeia pe care Nicolae Ceaușescu o iubea în secret. Ce a făcut Elena când a aflat

Femeia pe care Nicolae Ceaușescu o iubea în secret. Ce a făcut Elena când a aflat

Manolică Anca / 23.04.2021, 13:09
Femeia pe care Nicolae Ceaușescu o iubea în secret. Ce a făcut Elena când a aflat

Au fost Nicolae și Elena Ceaușescu un cuplu solid? Dacă într-un articol mai vechi scriam despre amanții Elenei Ceaușescu, acum a venit momentul să vorbim și despre Nicolae Ceaușescu. În jurul acestuia a fost vehiculat un singur nume. Iată care este femeia pe care Nicolae Ceaușescu o iubea în secret. A fost sau nu a fost o legătură între cei doi?

Femeia pe care Nicolae Ceaușescu o iubea în secret

Cu toate că, din exterior, soții Ceaușescu păreau foarte legați unul de celălalt, în realitate se pare că nu era totul roz. Nicolae Ceaușescu a mai avut ochi și pentru alte femei, nu doar pentru Elena Petrescu. La fel cum și ea a avut ochi pentru alți bărbați, escapadele sale amoroase fiind subiect de discuții an la rând.

Ei bine, nici Nicolae Ceaușescu n-a scăpat „netaxat” de faptul că ar fi avut ochi alunecoși când venea vorba de femeile frumoase. Gurile rele au spus la un moment dat că dictatorul avea și o amantă, iar aceasta era chiar cea mai frumoasă femeie din România de la acea vreme.

Nicolae Ceaușescu iubea în secret o femeie
Nicolae Ceaușescu iubea în secret o femeie

Nicolae Ceaușescu avea o slăbiciune pentru o cântăreață de muzică populară

Un lucru era cert pentru fostul dictator: era un om simplu, care nutrea profunde sentimente de patriotism, în ciuda anumitor fapte de neiertat. Și dacă ar fi fost cazul să aibă o amantă, cu siguranță aceasta ar fi trebuit să fie tot româncă. Indiferent de cât de umblat a fost prin lume, tot plaiurile mioritice îl atrăgeau mai mult.

Fostul dictator avea o slăbiciune mare pentru cântărețele de muzică populară, iar femeia pe care Nicolae Ceaușescu o iubea în secret ar fi chiar Matilda Pascal Cojocărița, o artistă renumită a zilelor noastre. Aceasta s-a făcut remarcată în anul 1979, la 21 de ani, atunci când a câștigat echivalentul unui titlu „Miss România” de astăzi. Ulterior, aceasta a început o carieră în muzică.

Matilda Pascal Cojocărița a cîștigat un titlu de Miss în anul 1979
Matilda Pascal Cojocărița a cîștigat un titlu de Miss în anul 1979

Ce a făcut Elena când a aflat

Se spune că Nicolae Ceaușescu spunea adesea despre marea artistă că ar fi o „comoară națională cu voce de privighetoare”. Dându-și seama de simpatia soțului ei pentru ea, Elena Ceaușescu a fost făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca aceasta să nu participe la petrecerile pe care le organizau.

„Acesta a fost motivul pentru care nu a fost de acord că Matilda să fie prezența la vreo petrecere de-a lor. Știu că la un moment dat, Ceaușescu s-a întâlnit cu Matilda la postul național și i-a sărutat mâna. Elena a făcut crize de gelozie zile întregi. Începuse să simtă ură pentru Cojocărița”, a declarat ulterior în presa centrală un apropiat al artistei.

Totuși, este greu de spus dacă Nicolae Ceaușescu și Matilda Pascal Cojocărița au fost sau nu împreună, cu atât mai mult cu cât artista nu dorește să vorbească despre acea perioadă din viața sa. Cu siguranță că dictatorul a iubit-o în secret, dar, cel mai probabil, de teama nevestei sale și a gurii lumii, s-a limitat la o simpatie platonică.