Home » Când, unde, cum » Lacul Iubirii din Dubai. Imagini uimitoare cu una dintre cele mai impresionante atracții turistice

Lacul Iubirii din Dubai. Imagini uimitoare cu una dintre cele mai impresionante atracții turistice

Manolică Anca / 08.06.2021, 15:37
Lacul Iubirii din Dubai. Imagini uimitoare cu una dintre cele mai impresionante atracții turistice

Lacul Iubirii este una dintre cele mai mari și importante atracții din Dubai, în special pentru cuplurile care vizitează Orientul Mijlociu. Acesta are forma a două inimi interconectate și se află în mijlocul deșertului. Imagini uimitoare cu Love Lake.

Lacul Iubirii din Dubai

De la forma emblematică de palmier, până la zgârie-nori precum Burj Khalifa, cea mai înaltă clădire din lume, Dubaiul este plin de de obiective turistice recunoscute la nivel mondial. Aflat în continuă dezvoltare și creștere, orașul continup să surprindă cu atracții spectaculoase și dezvoltări de clasă mondială an de an. Una dintre aceste bijuterii este Lacul Iubirii din Dubai.

Acesta este un lac artificial format astfel încât să semene cu două inimi interconectate, devenind rapid unul dintre cele mai impresionante și atractive locuri pentru cuplurile romantice ce ajung în Orientul Mijlociu. Lacul Iubirii din Dubai este situat în apropiere de oaza Al Qudra, la o distanță considerabilă de zonele urbane, circa 50 de kilometri. Măsurând 550.000 metri pătrați, lacul este vizibil din spațiu. Un lac superb printre dunele de nisip.

O investiție colosală

Oaza Al Qudra este de mult timp o atracție pentru turiștii și iubitorii lumii arabe. Lacurile din această oază formează o priveliște deosebită, mai ales la apusul soarelui. Vizitatorii vin adesea aici pentru priveliște și pentru neobișnuitele lacuri dintre dunnele de nisip.

Lacul Iubirii din Dubai
Lacul Iubirii din Dubai

Cu siguranță au fost investiți foarte mulți bani în amenajarea acestui loc, având în vedere faptul că, înafară de lacul în formă de inimic, aici sunt plantați sute de mii de arbuști, peste 16.000 de copaci și mii de flori colorate care formează literele „L”, „O”, „V”, „E”.

Prezentat în noiembrie 2018, Lacul Iubirii din Dubai a intrat în atenția publicului larg după ce șeicul Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum, prințul moștenitor al Dubaiului, a postat o fotografie superbă pe contul său de instagram, cu textul „Vouă, tuturor.” De altfel, se speculează că lacul ar fi fost construit chiar din ordinul familiei regale a Emiratelor Arabe Unite. În zona lacului este adesea văzută mașina care este de regulă condusă de șeicul Mohammed bin Rashid Al Maktoum, vice-președintele Emiratelor și conducătorul Dubaiului, transmite CNN Travel.

Nu există nicio taxă de intrare

Pentru a vizita acest loc nu trebuie să plătești nicio taxă de intrare. Odată ajuns aici, te vei putea plimba pe marginea lacului, vei putea admira multe specii de păsări și pești și poți face tururi cu bicicleta sau în alergare. Ori poți sta pur și simplu să admiri peisajul fabulos, în timp ce ții de mână persoana iubită.

Însă, trebuie să ții însă cont că nu este nimic amenajat în această zonă, adică nu sunt restaurante sau locuri cu apă curentă. De asemenea, noaptea nu este nicio lumină aprinsă. Deși este o destinație foarte populară, pentru a-i aprecia frumusețea la adevărata sa valoare, trebuie să îl admiri de sus, de la cel puțin 50 de metri înălțime.