Home » Când, unde, cum » Locul din România, renumit pentru proprietățile lui vindecătoare. Este unic în Europa

Locul din România, renumit pentru proprietățile lui vindecătoare. Este unic în Europa

Alexandru Cazacu / 30.06.2022, 12:14
Locul din România, renumit pentru proprietățile lui vindecătoare. Este unic în Europa

În fiecare an, foarte mulți turiști vin în acest loc din România, deoarece este renumit pentru proprietățile lui vindecătoare. În secolul trecut, elitele Europei veneau în acest loc unic pentru a se bucura de apele minerale vindecătoare. Despre ce loc este vorba, puteți afla citind rândurile de mai jos. Deși este cea mai mică astfel de stațiune de la noi din țară, mii de turiști o vizitează anual.

Locul din România, renumit pentru proprietățile lui vindecătoare

Mai exact, este vorba despre Băile Tușnad. Din acest minunat loc din țara noastră nu lipsesc apele minerale captate din surse naturale, sărate, nămolurile și gazele vindecătoare. În această stațiune balneară există nu mai puțin de 48 de izvoare de apă minerală, cu temperaturi cuprinse între 18 și 24 de grade Celsius. Mulți turiști români, dar și din străinătate, vin aici pentru a beneficia de proprietățile vindecătoare ale acestora.

După cum spuneam și în rândurile de mai sus, aceasta este cea mai mică stațiune balneoclimaterică din România, însă este renumită atât pentru izvoarele sale, cât și pentru peisajele minunate din zonă. Situată în județul Harghita, în Cheile Oltului, stațiunea este înconjurată de peisaje pitorești și veșnic înverzite.

De asemenea, aici putem găsi și unica plantă carnivoră din România, „Roua Cerului”. Ea trăiește pe aceste meleaguri de peste 12.000 de ani, potrivit specialiștilor. Aerul curat și încărcat cu ioni negativi este foarte benefic pentru sănătate, iar calitățile balneare sunt oferite de apele minerale. Aici se fac tratamente eficiente pentru ameliorarea bolilor cardiovasculare, ale sistemului nervos și digestive.

Apele miraculoase de la Băile Tușnad

Turiștii care vin să se trateze la Băile Tușnad se pot bucura, printre altele, de băi galvanice, împachetări cu parafină, băi cu plante, cură internă cu ape minerale, masaje terapeutice, reflexoterapie, etc.

În plus, apele minerale de la Tușnad se îmbuteliază. Izvoarele traversează straturi de calcar care sunt protejate de un strat impermeabil de lavă. Acest proces natural de filtrare a apei durează de mii de ani. Tratarea apei minerale constă în îndepărtarea conținutului de fier, iar acest lucru se face într-o stație ultramodernă.

Băile Tușnad, locul din România renumit pentru proprietățile sale vindecătoare
Băile Tușnad, locul din România renumit pentru proprietățile sale vindecătoare

Ce mai poți face la Băile Tușnad

Cei care aleg să viziteze acest minunat loc pot să își petreacă timpul parcurgând diferite trasee din masivul Harghita. De asemenea, aici se poate practica cicloturismul vara, iar în timpul sezonului rece poți să schiezi pe pârtia Tușnad. Aceasta are un nivel mediu de dificultate și o lungime de aproximativ 500 de metri.

După cum am menționat anterior, Băile Tușnad sunt renumite și pentru „Roua Cerului”, singura plantă carnivoră din România. Aceasta se hrănește cu insecte chiar și până la de 20 de ori mai mari decât ea. Puteți vedea „Roua Cerului” în Tivonul Mohos, arie protejată de interes național.

Dacă ai decis să vizitezi Băile Tușnad, nu uita să treci pe la Lacul Sfânta Ana, sigurul lac din Europa de Est care s-a format pe fundul craterului unui vulcan. Acest lac este situat la 17 kilometri de Bixad, localitate din apropierea stațiunii. O altă atracție turistică din zonă este rezervația naturală Piatra Șoimilor.