Home » Când, unde, cum » Program Metrorex de Paște 2022. La ce interval circulă metroul în Noaptea de Înviere

Program Metrorex de Paște 2022. La ce interval circulă metroul în Noaptea de Înviere

Alexandru Cazacu / 20.04.2022, 15:22
Program Metrorex de Paște 2022. La ce interval circulă metroul în Noaptea de Înviere

Nu cu mult timp în urmă, reprezentanții Metrorex au anunțat programul de funcționare a trenurilor de metrou în perioada sărbătorilor pascale. Află în continuare care este programul Metrorex de Paște 2022 și la ce interval circulă metroul în noaptea de Înviere. Conform reprezentanților companiei, intrarea la metrou cu lumânări aprinse este interzisă.

Programul Metrorex de Paște 2022. Cum va circula metroul în noaptea de Înviere

Cei de la Metrorex anunță că, în zilele de 22, 23, 24 și 25 aprilie, trenurile de metrou vor vor circula pe toate magistralele, conform programului pentru zilele de weekend și sărbători legale. În ceea ce privește circulația metroului în noaptea de Înviere, între 23:00 și 01:00, trenurile de metrou vor circula la un interval de 10 minute.

În schimb, de la 01:00 și până la ora 05:00, în dimineața zilei de 24 aprilie, trenurile vor circula la un interval de aproximativ 20 de minute. Tot cu privire la noaptea de Înviere, reprezentanții Metrorex au precizat că este interzisă intrarea la metrou cu lumânări aprinse.

După cum se arată pe site-ul Metrorex, „programul de circulație a trenurilor de metrou în zile nelucrătoare și sărbători legale se desfășoară în intervalul orar 5:00 – 23:00, cu mențiunea că ultimele trenuri de metrou pleacă la ora 23:00 din stațiile de capăt ale Liniilor de metrou, iar la stațiile Piața Unirii 1 si Piața Unirii 2 se așteaptă transferul călătorilor între Liniile de metrou 1,3 si 2”.

Program Metrorex de Paște 2022. Cum va circula metroul în noaptea de Înviere
Program Metrorex de Paște 2022. Cum va circula metroul în noaptea de Înviere

Program STB de Paște 2022

Acum că știm care este programul Metrorex de Paște 2022, haideți să vedem și cum vor funcționa tramvaiele, troleibuzele și autobuzele STB, în București, în perioada sărbătorilor pascale și de Înviere.

Potrivit anunțului Societății de Transport București, atât în Vinerea Mare (22 aprilie), cât și în a doua zi de Paște (25 aprilie), vehiculele STB vor circula conform programului dintr-o zi de duminică. În noaptea de Înviere (23 spre 24 aprilie 2022), transportul public va fi asigurat de vehiculele STB de pe liniile de noapte, de autobuzele liniei 783 și de tramvaiele de pe linia 41, după programul normal.

În plus, reprezentanții STB anunță că tramvaiele liniei 41 vor circula toată noaptea, la un interval de 40 de minute. Pentru a putea verifica programul de circulație pentru fiecare linie de transport, puteți accesa site-ul companiei.

Stația de autobuz „Bd. Petrila” va fi mutată temporar

Societatea de Transport București a anunțat că, începând de miercuri, 20 aprilie 2022, stația de autobuz „Bd. Petrila” va fi funcționa temporar pe alt amplasament. Decizia companiei vine în contextul desfășurării unor lucrări de construcție pe Șoseaua București- Târgoviște.

„Temporar, stația de autobuz „Bd. Petrila” va funcționa pe un alt amplasament. Având în vedere necesitatea executării unor lucrări de construire a unui imobil pe Șos. București- Târgoviște, începând de miercuri, 20.04.2022, de la ora 10:00, stația de autobuz „Bd. Petrila”, aferentă liniilor 204, 304, 436 și N117, situată pe Șos. București-Târgoviște, pe sensul de mers spre periferie, va funcționa temporar pe un amplasament nou, la o distanță de aproximativ 45 de metri spre Șos. Odăii”, se arată pe pagina de Facebook a STB.

Așadar, acestea sunt programele de funcționare a celor două companii de transport în comun din Capitală, în perioada sărbătorilor de Paște 2022.