Home » Când, unde, cum » Semnificația numelui Anton/Antonia. De unde provine și ce mesaj special poartă

Semnificația numelui Anton/Antonia. De unde provine și ce mesaj special poartă

Alexandru Cazacu / 17.01.2022, 11:11
Semnificația numelui Anton/Antonia. De unde provine și ce mesaj special poartă

Pe data de 17 ianuarie, creștinii ortodocși îl sărbătoresc pe Sfântul Antonie cel Mare, iar în țara noastră există multe persoane care poartă numele Anton sau Antonia. Află în continuarea acestui articol care este semnificația numelui Anton/Antonia, de unde provine și ce mesaj special poartă.

De unde provine numele Anton/Antonia și ce semnificație are

Atonia este forma feminină a numelui Anton. Acesta din urmă derivă din numele Antonius, care este de origine etruscă și latină. Prin etimologie populară, Antonius a fost apropiat de grecescul „anthos”, care înseamnă „floare”. De asemenea, numele Anton/Antonia au și alte semnificații, printre care: „neprețuit”, „demn de laudă” sau „frumos”.

Acest nume este răspândit în onomastica creștină încă din primele veacuri ale erei noastre. Dintre sfinții care l-au purtat, îi putem aminti pe Sfântul Antonie cel Mare și pe Sfântul Anton de la Padova.

În unele documente din secolul al XIV-lea, din Țara Românească, apare forma Andonie a numelui, ca nume de sfânt, iar din secolul XV forma Antonie. Cu toate acestea, după 1500 au apărut mai multe derivate ale numelui Anton.

Semnificația numelui Anton. De unde provine și ce mesaj special poartă
Semnificația numelui Anton. De unde provine și ce mesaj special poartă acest nume

Cum este cel care poartă numele de Anton

Se pare că cel care poartă numele Anton iubește natura și își dorește adesea să lucreze într-un loc unde poate să iasă afară și care are legătură cu produsele pământului. Pentru acesta frumusețile naturii sunt o sursă de inspirație.

De asemenea, purtătorul numelui Anton este o persoană onestă și caută de cele mai multe ori afecțiune și înțelegere. Cu toate acestea, nu prea des se întâmplă să le găsească, deoarece mulți nu îl înțeleg și îl acuză că este distant și rece.

Cum este femeia numită Antonia

Cea care poată numele de Antonia are un caracter puternic, fiind curajoasă, ambițioasă, dar și autoritară și nerăbdătoare. Ea simte nevoia să își consume energia, să lupte, deoarece are mai multe calități care sunt atribuite de obicei persoanelor de sex masculin.

Slăbiciunea, blândețea și toleranța nu îi sunt prea cunoscute, însă cea numită Antonia este o persoană sensibilă, chiar dacă de cele mai multe ori ascunde acest lucru. Deși este directă și orgolioasă, Antonia este totodată și o persoană generoasă care va face multe sacrificii pentru a-i ajuta pe cei din jurul său.

Totodată, purtătoarea acestui nume este atrasă de relațiile concrete și solide, dorindu-și să realizeze tot ce și-a propus, atât prin propriile sale forțe, cât și cu ajutorul partenerului de viață. Cu toate acestea, ea nu este deloc supusă într-o relație, poate doar atunci când și-a dat seama că a exagerat cu anumite lucruri.

În ceea ce privește copilul numit Antonia, deși este asemenea unui băiat, în sufletul său, ea caută afecțiunea și siguranța. De asemenea, ea are foarte multă energie, însă este geloasă și posesivă. Chiar dacă uneori are unele ieșiri furioase, Antonia este un copil sincer și își iubește nespus părinții. Însă, aceștia din urmă trebuie să o lase să își găsească echilibrul și să își satisfacă spiritul de competiție practicând un sport, potrivit semnificatia-numelui.net.