Home » Când, unde, cum » Top 11 cele mai scumpe rase de pisici din lume. De ce costă această pisică 120.000 de euro

Top 11 cele mai scumpe rase de pisici din lume. De ce costă această pisică 120.000 de euro

Cojocaru Cristian / 19.10.2021, 14:13

Pisicile sunt printre cele mai populare animale de companie, iar acum, tot mai multe case reprezintă căminul a cel puțin unui exemplar. Dacă ești iubitor de pisici, află care sunt cele mai scumpe rase din lume și de ce pot ajunge la prețuri de mii de dolari.

Care sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume

În timp ce unele persoane preferă să adopte o pisică, există oameni care aleg să cumpere un exemplar pentru a le anima și însufleți căminul. Deși adopția poate reprezenta o soluție excelentă, atât pentru încântătoarele patrupede cât și pentru oameni, sunt persoane care doresc o anumită rasă de pisică pentru care ajung să plătească sume incredibile de bani. Află care sunt cele mai scumpe rase de pisici din lume.

11. Ragdoll – $1,000-$1,300

Pisica extraordinară, Ragdolls adoră să fie luată în brațe și purtată pe spate ca un copil. Numele provine din tendința lor de a șchiopăta atunci când este ridicată de om în brațe. Aceste pisici afectuoase cu ochii albaștri captivanți, fața ovală, urechile, picioarele și coada unui Ragdoll sunt „ascuțite”, cu o culoare mai închisă a blănii. La naștere, aceste pisici sunt albe iar ”punctele și modelele” Ragdoll încep să apară când au 10 zile, dar culoarea și lungimea părului se dezvoltă încă 2-3 ani, atunci când ajung la o saturație maximă.

10. Scottish Fold – $800-$1,500

Pisicile Scottish Fold au devenit o senzație pe internet. Vedete precum Ed Sheeran și Taylor Swift au împărtășit online fotografii cu patrupedele lor. Un Scottish Fold pe nume Maru, din Japonia, a fost vizionat pe YouTube de peste 300 de milioane de ori! Toate pisicile Scottish Fold reprezintă un descendent al unei pisici albe pe nume Susie, care a fost descoperită trăind într-o fermă scoțiană în 1961.

Fața rotundă, ochii și corpul rasei creează un aspect adorabil, în timp ce urechile lor mici se pliază spre fața lor, oferindu-le numele și aspectul inconfundabil. Acest lucru, împreună cu dragostea lor de a sta înapoi cu labele pe abdomen în poziția „Buddha”, face din Scottish Fold un animal de companie căutat.

9. Sphynx – $900-$2,000

Când vorbim despre pisici exotice de vânzare, Sphynx se află chiar în partea de sus a listei. Pisica supremă este una dintre cele mai neobișnuite pisici pe care le veți întâlni vreodată. Cu un cap lung și îngust, majoritatea pisicilor Sphynx au părul foarte fin sau deloc, dar sunt acoperite cu piele de culoarea pe care ar fi avut-o blana lor. Pielea unui Sphynx se simte precum pielea unei căprioare.

Deoarece aceste pisici nu au blană, trebuie să se acorde mare atenție pentru a le menține calde și pentru a preveni arsurile solare, infecțiile pielii și alte probleme de sănătate, mai ales când sunt foarte tinere. Prețul pisicilor Sphynx este ridicat, deoarece aceste pisici sunt de rasă pură și greu de găsit.

8. British Shorthair – $1,500-$2,000

Pisica britanică Shorthair, uneori neîndemânatică se maturizează încet și rămâne un pui la interior până la vârsta adultă. Ușoare, adaptabile și ușor de dresat, se știe că aceste pisici sunt o bună companie pentru iepuri și păsări, câini și oameni!

7. Russian Blue – $500-$3,000

Russian Blue își va urma stăpânul prin casă și va aștepta cu nerăbdare la ușă musafirii. Cu toate acestea, acestor pisici le place intimitatea. De asemenea, sunt ușor surprinși de sunete sau mișcări rapide, așa că sunt bucuroase să se joace, dar, în general, se atașează de o singură persoană din gospodărie. Un cap triunghiular, cu urechi mari și un zâmbet de Mona Lisa, îl separă pe rus de mulțime. Blana ei matăsoasă, argintie, este eclipsată doar de ochii verzi orbitori.

scumpe pisici
Pisica Persană este una dintre cele mai adorabile pisici din lume, avand o cerere foarte mare

6. Peterbald – $1,700-$3,000

Total fără păr, purtând o ”blană” de catifea sau una care se simte ca barba unui bărbat, ceea ce este consecvent la Peterbald este varietatea ”veșmântului său”. Datorită genei de cădere a părului care este dominantă (a Sphynx-ului este recesivă), Peterbalds poate ajunge total fără blană sau ca o perie scurtă.

5. Persian – $1,800-$5,500

Ajungând în top 5 din cele mai scumpe rase de pisici, adevăratul glamour al lumii pisicilor este pisica persană! Această felină, cu părul său lung și cu personalitate dulce, ocupă locul 1 în popularitatea rasei și este una dintre cele mai vechi rase, datând din anii 1600. Persanele sunt liniștite, cu voci melodioase atunci când doresc să fie auzite, dar cel mai adesea vor comunica cu ochii lor expresivi. Odată ce o pisică persană se instalează în casa ei, ea amestecă timpul de joacă cu momentele de relaxare, dar preferă să doarmă pe podea.

4. Bengal – $4,000-$10,000

Dacă luați o pisică leopard asiatică și o împerecheați cu un Mau abisinian sau egiptean, puteți obține o pisică din Bengal! Dacă unele pisici sunt premature, altele, din aceeași rasă, pot fi supraponderale. Rezultatul acestui amestec interesant de rase are ca rezultat Bengalii fiind singura rasă de pisici domestice cu marcaje de rozetă, acele formațiuni de trandafir care camuflează o pisică în sălbăticie. Capul lat și labele mari rotunde sunt, de asemenea, caracteristice acestei pisici.

3. Toyger Cat – $5,000

Toyger are un corp lung, cu rozete și marcaje circulare pe cap. Numele este un hibrid între ”jucărie” și ”tigru”, deoarece arată ca un tigru de jucărie! O adevărată creație de designer, scopul a fost să mențină cât mai multe caracteristici asemănătoare unui tigru. De exemplu: degetele de la labe sunt alungite și creează un mers de tigru, viziune nocturnă îmbunătățită și labele din față mai scurte.

2. Savannah – $10,000-$25,000

Urechi uriașe, picioare lungi și o blană vibrantă, aceasta este cea mai mare dintre toate rasele de pisici domestice. Savannah este, de asemenea, pe locul al doilea pe lista noastră cu cele mai scumpe rase de pisici din lume. Un amestec de pisică domestică și serval african, rasa este cu adevărat exotică, așa că este necesar să verifici legislația înainte de a lua în considerare una. Această rasă nu este recunoscută ca fiind internă și, prin urmare, este interzisă în mai multe state! Deși servalii au fost crescuți în captivitate de aproape 100 de ani, ei consumă doar carne crudă. Totodată, nu tolerează străinii, astfel că face această rasă ca fiind una puțin dificilă.

1. Ashera  – $22,000-$125,000

Pisica secolului 21, Ashera a fost dezvoltată de Lifestyle Pets, o companie din California. Această rasă este un hibrid între servalul african, la fel ca Savannah, leopardul asiatic ca și Bengalul și pisica domestică, astfel că Ashera este cea mai scumpă pisică din lume.  Cea mai rară și cea mai nouă rasă domestică de pisică, Ashera este înaltă, cu urechi mari ascuțite. Blana sa are atât pete de leopard, cât și dungi de tigru, iar acestei pisici mari îi place să se cațere. Cu o greutate de 13 kilograme se așteaptă să aibă o durată de viață de 25 de ani, astfel că vei avea nevoie de un buget considerabil vreme de două decenii pentru a-i acoperi întreținerea de-a lungul vieții.