Home » Când, unde, cum » Top 8 cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Mulți au rămas șocați când au văzut ce se află aici

Top 8 cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Mulți au rămas șocați când au văzut ce se află aici

Manolică Anca / 01.11.2021, 12:56

În general, rolul muzeelor este acela de a transmite cunoștințe și de a face oamenii să descopere lucruri necunoscute din istorie. Însă, cele mai înspăimântătoare muzee din lume par să fi dus totul la un alt nivel. Nu numai că istoria lor este înfricoșătoare, dar ceea ce adăpostesc este ceva ce nu ți-ai putea imagina nici măcar în cele mai negre coșmaruri. Păpuși demonice, extratereștri îngrozitori, povești cu fantome sunt doar câteva dintre lucrurile cu care te vei confrunta în tărâmurile cufundate în groază.

1. Cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Museo delle anime del Purgatorio, Roma

Muzeul Purgatoriului este situat în interiorul sacristiei Chiesa del Sacro Cuore del Suffragio, din Roma. Acest mic și terifiant loc are exponate care documentează cazuri de suflete din purgatoriu care se întorc pe pământ pentru a-i vâna pe cei vii.

Exponate de la Muzeul sufletelor din Purgatoriu, Italia
Exponate de la Muzeul sufletelor din Purgatoriu, Italia

Printre obiectele expuse se regăsesc o masă cu urme de arsuri și linii sculptate în ea de o mână de altă lume, precum și amprente arse pe haine, pături și cearșafuri. Dar probabil cel mai înfricoșător articol dintre toate este o carte care are o amprentă umană întreagă amprentă sculptată adânc în pagini.

2. Catacombele Capucinilor, Italia

Aceasta este o expoziție extrem de macabră a celei mai mari colecții de corpuri mumificate din lume. Este un muzeu al morții. Situat în catacombele din Palermo, acest muzeu aduce în fața vizitatorilor o serie de trupuri (sute dintre ele) de călugări capucini mumificați în mod natural în secolul al XVI-lea. Vizitatorii pot explora cinci coridoare subterane care sunt pline de mumii expuse, unele dintre ele organizate în funcție de profesie, gen și clasa socială a indivizilor.

Cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Catacombele Capucinilor, Italia
Cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Catacombele Capucinilor, Italia

3. Muzeul Ocult Warren, SUA

Grație regizorului de film James Wan, întreaga lume a avut ocazia să cunoască îndeaproape cuplul Warren. Situat în Monroe, muzeul reprezintă colecția personală a acestor doi investigatori paranormali Ed și Lorraine Warren. Amândoi își depozitau toate bunurile înfiorătoare în subsol, acolo unde se regăsesc sicrie de vampiri, altare satanice, capete mici și celebra păpușă Annabelle. După moartea soției în 2019, muzeul a fost închis publicului și așa va rămâne până când se va decide mutarea lui în altă locație.

Păpușa Annabelle
Păpușa Annabelle

4. Cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Muzeul Alion, Barcelona

În cei 65 de metri pătrați te vei simți transportat în succesul cinematografic al lui Ridley Scott, Alien. Fondatorul acestui muzeu, Luis Nostromo, ne prezintă cu lux de detalii, replici ale navei spațiale Nostromo de la Alien, figuri care îți vor face pielea de găină și tot felul de obiecte legate de saga science-fiction și horror care a avut premiera în 1979, dar care ne fascinează și astăzi.

Muzeul Extratereștrilor, situat în cartierul Sagrera din Barcelona, te va lăsa cu gura căscată, întrucât aceste scenarii, aproape toate realizate manual, sunt făcute din lemn, PVC, deșeuri electronice, toate formând un cadru cât mai realistic și special. Vei găsi chiar și câteva obiecte folosite în filmele din saga.

Cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Muzeul Alion, Barcelona
Cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Muzeul Alion, Barcelona

5. Muzeul Mütter, SUA

Muzeul din Philadelphia este cunoscut pentru poveștile sale de groază. Conține mostre de anomalii genetice, așa că groaza este garantată 100%. Vizitatorii s-au plâns adesea de disconfortul pe care l-au resimțit la intrarea în muzeu. Deși muzeul nu are păpuși precum Annabelle, mulți susțin că simt că locul este bântuit sau, cel puțin, acesta este sentimentul care i-a încercat pe aceștia. În acest muzeu se regăsesc echipamente medicale vechi, modele de ceară și mostre patologice care te vor înspăimânta.

Muzeul Mütter, SUA
Muzeul Mütter, SUA

6. Cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Muzeul Torturii, Amsterdam

De la scaunul de inchiziție cu țepi până la zdrobitoare de cranii, vizitatorii acestui muzeu înfricoșător descoperă o poveste despre durere și pedeapsă prin câteva camere întunecate din hol din acest mic muzeu olandez. Aici se regăsesc instrumentele tradiționale de tortură din Evul Mediu care erau folosite pentru a forța suspecții și infractorii să își mărturisească crimele, împreună cu capcanele și cuștile folosite atunci când erau scoți în fața tuturor. Muzeul a fost fondat în 1988, „cu ideea că tortura și pedeapsa cu moartea aparțin muzeului”.

Cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Muzeul Torturii, Amsterdam
Cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Muzeul Torturii, Amsterdam

7. Muzeul de Psihiatrie Glore, SUA

Dacă ajungi în comitatul Missouri, SUA, nu ar trebui să ratezi vizita la Muzeul Psihiatric Glore, unul dintre cele mai neobișnuite și înfiorătoare muzee din toată lumea. Împreună cu instrumentele chirurgicale obișnuite, echipamentele de tratament, mobilierul, uniformele de asistentă, însemnările personale și alte articole din spital expuse, vei putea vedea, de asemenea, tratamentul cu electroșoc și lobotomie. Sunt unele zone în care vei putea asista pas cu pas la extraordinara operație psihochirurgicală care s-a practicat până în secolul al XX-lea.

Muzeul de Psihiatrie Glore, SUA
Muzeul de Psihiatrie Glore, SUA

8. Cele mai înspăimântătoare muzee din lume. Muzeul Ocultismului și Vrăjitoriei din Hólmavík, Islanda

Muzeul Ocultismului și Vrăjitoriei din Hólmavík, Islanda
Muzeul Ocultismului și Vrăjitoriei din Hólmavík, Islanda

Deschis în 1996, acest muzeu este unul dintre cele mai populare din Islanda. Se întinde pe două etaje și prezintă istoria vrăjitoriei, care a fost aparent puternică în această zonă a Islandei numită Strandir. Nu este un muzeu potrivit pentru cei slabi de îngeri, pentru că vei fi înconjurat de zombi, demoni, vampiri și bastoane magice. De asemenea, vei putea afla mai multe despre vrăjitorie și necromanția islandeză.