Home » Când, unde, cum » Unde apar frecvent OZN-urile și cum arată ele, de fapt. Precizări importante de la Pentagon

Unde apar frecvent OZN-urile și cum arată ele, de fapt. Precizări importante de la Pentagon

Alexandru Cazacu / 20.05.2022, 15:48
Unde apar frecvent OZN-urile și cum arată ele, de fapt. Precizări importante de la Pentagon

Marți a avut loc prima audiere publică a Congresului SUA cu privire la obiectele zburătoare neidentificate. Înalți oficiali ai Pentagonului au vorbit despre OZN-uri la primul congres public organizat în mai bine de 50 de ani. Haideți să vedem unde apar cel mai frecvent OZN-urile și ce spun despre ele piloții care le-au văzut.

Ce spun oficialii de la Pentagon despre OZN-uri

O comisie a organizat marți prima audiere publică a Congresului privind obiectele zburătoare neidentificate din mai bine de jumătate de secol. Conform unor oficiali ai Pentagonului, numărul „fenomenelor aeriene neidentificate” raportate de piloți a crescut, ajungând la aproximativ 400.

Subsecretarul adjunct al Apărării pentru Informații și Securitate, Ronald Moultrie, și directorul adjunct al Informațiilor navale, Scott Bray, au mărturisit în fața unei subcomisii despre modul în care Departamentul Apărării din SUA organizează rapoartele cu privire la aceste fenomene. Potrivit unui raport mandatat de Congres și publicat anul trecut, majoritatea incidentelor analizate rămân neidentificate.

„De prea mult timp, stigmatul asociat cu OZN-uri a interferat cu analiza corectă a serviciilor de la Pentagon. Piloții au preferat să nu raporteze incidentele sau au fost luați în râs dacă au făcut-o. Oficialii au preferat să bage problema sub preș complet, temători despre ce ar putea spune specialiștii pe securitate națională, sceptici defel”, a declarat André Carson, potrivit CBS News.

Carson, specialist în combaterea terorismului, susține că OZN-urile sunt „o potențială amenințare la securitatea națională și trebuie tratate ca atare”.

Unde apar frecvent OZN-urile și cum arată acestea

În raportul de anul trecut, specialiștii în securitate nu au putut concluziona dacă există vreo dovadă care să sugereze că obiectele sunt extraterestre sau provenite de la un adversar străin. De fapt, raportul respectiv nu a putut explica majoritatea obiectelor neidentificate.

 „Acum înțelegem mai bine fenomenul. OZN-urile nu pot fi explicate, însă sunt reale. Trebuie cercetate. Orice amenințare din partea acestora trebuie abordată”, a mai spus André Carson.

După ce au analizat un număr de 144 de rapoarte, anchetatorii au reușit să identifice doar unul dintre ele, descriindu-l ca fiind „un balon mare, care se dezumflă”. Cu toate acestea, celelalte 143 de rapoarte din 2004 și până în 2021 rămân un mister.

Nu există nicio îndoială că obiectele neidentificate sunt obiecte reale, oricare ar fi ele, deoarece cel puțin 80 din cele 144 de incidente au fost detectate de mai mulți senzori multipli, după cum se arată în raport.

Unde apar frecvent OZN-urile și cum arată ele
Unde apar frecvent OZN-urile și cum arată acestea. Precizări de la Pentagon

Un „obiect sferic” neidentificat

În audierea publică, care a fost urmată de o sesiune clasificată, Scott Bray a spus că numărul incidentelor raportate a crescut la aproximativ 400. Oficialul a spus că aceste fenomene sunt „frecvente și continue” și au loc de obicei în zonele de antrenament militar sau alt spațiu aerian desemnat.

În cadrul unui videoclip, cu unul dintre OZN-urile observate de un pilot american în 2021, se arată un „obiect sferic” care trece rapid prin fața avionului. „Nu am vreo explicație despre ce ar putea fi acel obiect”, a declarat Bray despre obiectul respectiv.

Au trecut mai bine de 50 de ani de la ultima audiere de acest gen

Ultima audiere publică a Congresului SUA cu privire la OZN-uri a avut loc în anii 1960, înainte de desființarea așa-numitului proiect „Cartea Albastră”, un program al Forțelor Aeriene ale Statelor Unite care a investigat și analizat rapoartele despre OZN-uri.

Proiectul respectiv a durat din 1947 până în 1969 și a fost desființat parțial, deoarece s-a constatat că obiectele neidentificate nu reprezentau o amenințare pentru securitatea națională, potrivit unei fișe informative a Forțelor Aeriene.