Home » Cum să faci orice » 3 ingrediente banale care elimină moliile din casa ta. Cele mai simple și eficiente trucuri

3 ingrediente banale care elimină moliile din casa ta. Cele mai simple și eficiente trucuri

Manolică Anca / 13.06.2022, 12:24
3 ingrediente banale care elimină moliile din casa ta. Cele mai simple și eficiente trucuri

Moliile adulte nu reprezintă o mare amenințare pentru casa ta, dar larvele lor „devorează” în mod obișnuit țesăturile, hainele, alimentele și alte bunuri de uz casnic. Din fericire, există o mulțime de soluții simple la care să apelezi pentru a scăpa de dăunători și pentru a îi împiedica să se înmulțească. Iată câteva ingrediente banale care elimină moliile.

Cum să scapi de molii și să le împiedici să-ți distrugă casa

Unii le cunosc sub numele de fluturi de noapte, iar alții sub numele de molii, cert este că acestea sunt un dăunător care proliferează în unele obiecte de uz casnic din casa ta. Întâlnirea cu ele și cu larvele lor nu este deloc plăcută, așa că, în rândurile de mai jos, vom vorbi despre câteva soluții simple care te ajută să scapi de molii și le împiedică să îți distrugă hainele, mâncarea și multe alte lucruri.

Moliile sunt insecte care s-au adaptat să trăiască în interior ca și (și cu) noi. Sunt lepidoptere mici care se hrănesc cu alimente, haine, cărți, hârtie și chiar cu mobilier din lemn.

Deși sunt foarte neplăcute și nimeni nu le dorește în casă, strivirea lor nu ar trebui să fie o opțiune. În natură, acestea sunt considerate a fi excelente reciclatoare de materie organică. Ele ajută la înmulțirea diferitelor specii de plante și sunt complet inofensive. Polenizează nenumărate plante și sunt hrană pentru alte animale, cum ar fi liliecii și păsările.

Cum să scapi de moliile din locuință
Cum să scapi de moliile din locuință

Ingrediente banale care elimină moliile din locuință

Pentru a evita să mai ai probleme și să găsești cerealele infestate de molii sau mâncarea animalelor de companie contaminată cu larvele lor, venim în ajutorul tău cu câteva soluții care să le ajunge, fără a le maltrata. Cu aceste sfaturi va fi mai mult decât ușor:

  1. Folosește frunze de dafin – este un miros plăcut pentru oameni și, în același timp, un repelent eficient pentru acestea și multe alte insecte. Pune câteva frunze în colțurile dulapurilor din bucătărie.
  2. Aromă de scorțișoară – un alt miros pe care noi îl iubim, dar pe care moliile îl urăsc. Zdrobește câteva bețe de scorțișoară și amestecă-le cu apă într-o sticlă cu pulverizator. Stropește o dată sau de două ori pe săptămână în sertarele în care păstrezi făina, pastele și orezul.
  3. Folosește o soluție de lavandă – aceasta respinge și păianjenii, gândacii și țânțarii. Pune câteva crenguțe într-o sticlă cu apă distilată, lasă-le să își elibereze parfumul și pulverizează în colțurile și locurile întunecate din bucătărie și în jurul zonei în care mănâncă animalul tău de companie.

Deși nici moliile și nici larvele lor nu sunt toxice pentru oameni sau purtătoare de boli, nu este deloc plăcut să le vezi în fulgii de ovăz atunci când îți pregătești micul dejun, așa că ține-le departe o dată pentru totdeauna.