Home » Cum să faci orice » 4 plante care purifică aerul. Au rol și de talisman norocos, atrag banii în casă

4 plante care purifică aerul. Au rol și de talisman norocos, atrag banii în casă

Manolică Anca / 26.05.2022, 08:59
4 plante care purifică aerul. Au rol și de talisman norocos, atrag banii în casă

Plantele de interior sunt foarte benefice. Acestea ne stimulează productivitatea, reduc stresul și oboseala, dau viață unor spații de locuit altfel fade, reduc nivelul de zgomot și chiar îmbunătățesc calitatea aerului din casele noastre. Deși poate știai că plantele transformă dioxidul de carbon în oxigen în timpul procesului de fotosinteză, poate nu știai că ele au și capacitatea de a filtra particulele de praf și toxinele dăunătoare din aerul pe care îl respirăm. Ce plante să pui în locuința ta, pentru a obține mai multe beneficii.

Plante care purifică aerul din casă, dar sunt și aducătoare de noroc

Dacă dorești să îmbunătățești în mod natural calitatea aerului din casa ta, să îți stimulați sănătatea mentală și să adaugi un decor frumos, introducerea plantelor care purifică aerul este o modalitate excelentă de a face acest lucru.

Planta de limba soacrei sau sansevieria este foarte populară în case și pe bună dreptate. Frumoasă, exotică și ușor de îngrijit, aceasta purifică și împrospătează aerul. Și pentru a „mulțumi” pe cât mai mulți, planta are o varietate de stiluri perfecte pentru toate gusturile. În rândurile de mai jos îți vom dezvălui care sunt tipurile de planta limba soacrei perfecte pentru a purifica aerul, a îți decora casa și a atrage norocul și banii.

4 tipuri de limba soacrei din care să alegi

Cunoscută și sub numele de limba de tigru, limba de vacă, coada de tigru sau sabia Sfântului Gheorghe, planta tolerează foarte bine semiumbra, deși preferă lumina, are nevoie de udare mică sau moderată și de îngrășăminte fără azot o dată pe lună în timpul sezonului cald.

Planta are o creștere lentă și creează anual doar trei sau patru frunze noi, dar cresc mult și sunt foarte longevive. Așa că, dacă dorești un prieten verde pentru mulți ani, aceste plante sunt cea mai bună alegere pentru tine și casa ta. Iată pe care să le alegi:

Sansevieria trifasciata – Limba soacrei

Sansevieria trifasciata
Sansevieria trifasciata

Acesta este cel mai comun soi, frunzele sale cresc de la rădăcină, sunt plate, subțiri și sunt de obicei marmorate în verde intens și alb. Ele pot măsura între 30 și 120 cm, cu o lățime cuprinsă între 2 și 10 cm. La rândul său, acesta are mai multe subspecii.

Plante care purifică aerul. Sansevieria cylindrica – Sulița africană

Sansevieria cylindrica
Sansevieria cylindrica

Aceasta este mai puțin comună, dar la fel de exotică, cu frunze lungi, rigide, cilindrice, de culoare verde închis, poate ajunge până la 1 metru înălțime și are flori albicioase cu vârfuri roz. Are, de asemenea, mai multe subspecii.

Sansevieria pinguicula

Sansevieria pinguicula
Sansevieria pinguicula

Aceasta este o specie mai mică, care poate avea între 7 și 8 frunze de un verde ușor mai palid. Poate crește până la 30 cm înălțime, iar frunzele sale nu depășesc această lungime, are flori care răsar în centrul rozetei și este înrudită cu o mini aloe vera.

Plante care purifică aerul. Sansevieria masoniana Victoria

Sansevieria masoniana Victoria
Sansevieria masoniana Victoria

Cunoscută și sub numele de „planta cu aripioare de balenă”, deoarece este lată și lanceolată, cu un model marmorat caracteristic Sansevieriei și o culoare verde mai deschisă.