Home » Cum să faci orice » 4 soluții pentru a scăpa de cuiburile de viespi. Nu vei mai avea probleme dacă stai la casă

4 soluții pentru a scăpa de cuiburile de viespi. Nu vei mai avea probleme dacă stai la casă

Manolică Anca / 26.10.2021, 15:30
4 soluții pentru a scăpa de cuiburile de viespi. Nu vei mai avea probleme dacă stai la casă

În lunile calde suntem adesea deranjați de bâzâitul viespilor care se pun uneori stăpâne pe anumite spații. Și sigur nu ne dorim să fim înțepați. Așadar, află în rândurile de mai jos câteva soluții pentru a scăpa de viespi și de cuiburile făcute de acestea.

Cum scapi de cuiburile de viespi

An de an, odată cu instalarea căldurii, viespile își fac apariția, punându-se stăpâne pe anumite spații din aer liber, făcându-le uneori dificil sau chiar imposibil de folosit de către oameni. Din fericire, există soluții care te ajută să scapi de cuiburile de viespi. Află în continuare ce trebuie să știi și la ce trebuie să fii atent!

Deși există o mulțime de soluții chimice care, de obicei, sunt și toxice, noi îți vom prezenta câteva soluții clasice pentru a scăpa de cuiburile de viespi. Însă, înainte, trebuie să știi cum să te protejezi de înțepăturile acestora. Pentru că, spre deosebire de albine, care își pierd acul după ce înțeapă, ei bine, acestea își păstrează acul după fiecare înțepătură. Asta înseamnă că pot fi deosebit de periculoase și că te pot înțepa de mai multe ori.

Viespile sunt mult mai agresive decât albinele

Atât viespile, cât și albinele au înțepături urâte, care pot fi foarte periculoase pentru cei sunt alergici la ele. Mai mult, viespile devin și mai agresive atunci când cineva se apropie de cuibul lor, eliminând feromoni atunci când înțeapă. De asemenea, ele vin și în număr mai mare, deci îi pot înțepa și pe ceilalți care se află în apropiere.

De aceea, este recomandat să te îmbraci destul de bine atunci când vrei să elimini un cuib de viespi sau chiar să îți achiziționezi un costum special de protecție. Așadar, pune mai multe straturi de haine pe tine, pentru că acul viespilor este destul de lung. De asemenea, nu uita să îți bagi pantalonii în șosete și să porți mănuși, pentru a te asigura că îți acoperi toate suprafețele de piele.

Soluții pentru a scăpa de cuiburile de viespi
Soluții pentru a scăpa de cuiburile de viespi

4 soluții prin care scapi de cuiburile de viespi

1. O primă metodă prin care poți scăpa de cuiburile de viespi este să arunci cu apă clocotită în cuibul lor. Aceasta le va omorî pe cele din cuib, însă fii foarte atent la cele de pe lângă, pentru că sunt șanse mari ca acestea să te atace. De aceea, este recomandat să distrugi cuibul de-a lungul unei zile.

2. O altă metodă este apa clocotită amestecată cu săpun sau cu detergent de vase lichid. În acest fel, viespile vor ataca mai greu, dar află că vei avea nevoie de o cantitate destul de mare și la fel de multă răbdare. Nu este deloc simplu să scapi de ele.

3. Poți apela și la beneficiile uleiului de mentă. Pune câteva picături de detergent de vase sau săpun lichid și apoi 10-20 de picături de ulei esențial de mentă într-o sticlă cu pulverizator, amestecă foarte bine și apoi pulverizează suprafețele sau locurile unde viespile și-au făcut cuib.

4. O altă modalitate excelentă de a scăpa de viespi este cu oțet. Amestecă două căni de oțet de mere, cu două căni de zahăr și o ceașcă de apă și pune această soluție lângă cuib. Aceasta va atrage și va ucide viespile.

Important este și momentul în care decizi să elimini cuibul de viespi. Cel mai indicat ar fi să faci asta noaptea, atunci când sunt multe în cuib. De asemenea, noaptea ele sunt mai puțin agresive și au un timp de reacție mai mare.