Home » Cum să faci orice » 5 trucuri pentru limonada perfectă. Cum alegi cele mai bune lămâi și cu ce poți să înlocuiești zahărul

5 trucuri pentru limonada perfectă. Cum alegi cele mai bune lămâi și cu ce poți să înlocuiești zahărul

Manolică Anca / 13.04.2021, 14:22
5 trucuri pentru limonada perfectă. Cum alegi cele mai bune lămâi și cu ce poți să înlocuiești zahărul

Limonada este una dintre băuturile perfecte în zilele toride de vară. Nu doar că este răcoritoare și hidratează, dar conține și o cantitate mare din vitamica C și minerale. În plus, se prepară foarte rapid din fel și fel de ingrediente. Hai să vedem câteva trucuri pentru ca limonada ta să iasă perfectă.

Trucuri pentru limonada perfectă

Nimic nu este mai perfect în zilele călduroase decât un pahar de limonadă. Pe lângă apă, aceasta este cea mai recomandată băutură în perioadele călduroase, pentru a potoli setea și a rămâne mereu hidratați. Datorită continutului ridicat de vitamina C și minerale din citrice, limonada ne ajută corpul să facă față mai bine și mai ușor temperaturilor ridicate.

După cum știi deja, limonada se prepară extrem de ușor și nici nu ai nevoie de prea multe ingrediente. Totuși, pentru a obține întotdeauna limonada perfectă, noi venim în ajutorul tău cu câteva trucuri utile în acest sens:

  1. Pentru a îți fi ușor să amesteci zahărul în compoziția pentru limonadă, poți prepara mai întai un sirop pe bază de apă și zahăr pe care să îl adaugi mai apoi în recipientul în care pregătești limonada. De obicei, atunci când preparăm limonada avem tendința de a amesteca zahărul direct în apa rece. Din acest motiv, este posibil ca acesta să nu se topească în totalitate.
  2. Zahărul alb poate fi înlocuit foarte ușor cu alte produse îndulcitoare, cum ar fi mierea, zahărul brun, ștevia, siopul de agave, siroul de arțar sau siropul de fructe;
  3. Stoarce cât mai bine sucul din lămâie sau lime pentru a obține o limonadă cu o aromă intensă. Un truc simplu este să le încălzești la microunde timp de 20-30 de secunde ori să le pui pe blatul din bucătărie și să le presezi cu podul palmei pentru ca apoi să storci tot sucul din ele;
  4. Dacă folosești lamaie, verifică să le alegi pe cele pentru suc, deoarece au mai multă zeamă. Asigură-te că au o nuanță medie de galben, fără pete verzi sau maro. Alege-le pe cele care nu au pete de mucegai sau urme de la căzături. Atunci cand ții o lamâie în mână aceasta trebuie să fie greoaie, astfel vei fi sigur că este zemoasă.
  5. Gustă mereu limonada și adaugă zahar sau mai mult suc de lămâie, în funcție de preferințe (de preferat, adaugă o cantitate mai mică la început și apoi completează până obții combinația perfectă pentru gustul tău).
Limonada este o sursă perfectă de hidratare și vitamina C
Limonada este o sursă perfectă de hidratare și vitamina C

Reteță clasică de limonadă

Acum că ai aflat câteva trucuri pentru a prepara limonada perfectă, iată și cea mai simplă rețetă, extrem de rapid de făcut.

Ingrediente

  • un litru de apă
  • 230 ml de suc de lămâie (proaspăt stors)
  • 125 g de zahăr
  • opțional, câteva frunze de mentă

Mod de preparare

Primul pas este pregătirea siropului pentru limonadă. Într-o oală pe foc, adaugă o jumătate de cană cu apă (125 ml), împreună cu zahărul. Amestecă bine și lasă la fiert până se topește în totalitate zahărul. În timp ce lași siropul puțin la răcit, stoarce zeama de lămâie.

Adaugă într-un recipient încăpător sucul de lămâie, siropul, apa, frunzele de mentă și amestecă bine. Poti să mai adaugi și câteva felii de lămâie. Pune limonada la frigider pentru câteva ore, iar apoi este numai bună de băut.