Home » Cum să faci orice » 8 întrebuințări nebănuite pe care le are Cola în gospodărie. De ce să torni Cola în vasul de toaletă

8 întrebuințări nebănuite pe care le are Cola în gospodărie. De ce să torni Cola în vasul de toaletă

Alexandru Cazacu / 20.05.2022, 14:51
8 întrebuințări nebănuite pe care le are Cola în gospodărie. De ce să torni Cola în vasul de toaletă

După cum bine știm, Cola este una dintre cele mai populare băuturi răcoritoare din întreaga lume. Însă asta nu înseamnă că nu are și alte întrebuințări. De fapt, nu strică niciodată să ții câteva sticle de Cola la îndemână. Iată câteva motive pentru care această băutură răcoritoare este incredibil de folositoare în gospodărie.

Întrebuințări nebănuite pe care le are Cola în gospodărie

În caz că nu știați, Cola poate avea o sumedenie de întrebuințări, chiar dacă mulți folosesc această băutură pentru a-și potoli setea în zilele călduroase de vară. De exemplu, nu mulți sunt cei care știu că guma de mestecat poate fi îndepărtată foarte ușor cu ajutorul acestui suc. Ba chiar mai mult de atât, celebra băutură răcoritoare este foarte eficientă și la îndepărtarea ruginii. Acestea fiind spuse, haideți să vedem, mai exact, ce întrebuințări nebănuite are Cola în gospodărie.

Îndepărtează guma de mestecat de pe haine

Ni s-a întâmplat tuturor să ne așezăm undeva și dintr-o dată să ne trezim cu gumă de mestecat lipită de pantaloni. Deși poate fi foarte greu de scos de pe haine, guma poate fi totuși îndepărtată cu ajutorul celebrei băuturi. Tot ce trebuie să faceți este să turnați niște cola peste ea și să frecați ușor cu o periuță de dinți veche.

Curăță vasul de toaletă folosind Cola

De asemenea, Cola poate fi extrem de folositoare și la curățarea vasului de toaletă, a căzii și a chiuvetei din baie. Toarnă 2-3 căni de Cola în vasul de toaletă, acoperă cu capac și lasă să acționeze vreme de aproximativ 60 de minute. Apoi curăță toaleta cu ajutorul unei perii. Bacteriile vor muri, iar băutura răcoritoare va îndepărta și mirosul neplăcut. În plus, folosind Cola vei îndepărta și depunerile de calcar. Metoda poate fi folosită și în cazul chiuvetelor sau a căzilor de baie.

Curăță ochelarii

Cei care poartă ochelari știu cât de rapid pot apărea pete pe lentilele acestora. Ei bine, Cola ne vine în ajutor și de această dată. Toarnă puțin cola peste lentile și clătește repetat cu apă pentru a îndepărta orice urmă de reziduu lipicios.

Scoate petele de pe haine

Cu siguranță nu te-ai fi așteptat să poți elimina petele încăpățânate de pe haine folosind Cola. Dacă nu ai alte produse de curățat la îndemână, toarnă puțin suc pe zonele afectate înainte de a o pune în mașina de spălat. Lăsă să acționeze pentru aproximativ 10 – 15 minute, iar apoi pornește mașina de spălat la programul obișnuit.

Întrebuințări nebănuite pe care le are Cola în gospodărie
Întrebuințări nebănuite pe care le are Cola în gospodărie

Frăgezește carnea

Cola poate face minuni și în bucătărie, mai ales cu carnea. Aciditatea sa poate frăgezi carnea, funcționând ca o marinadă. Așa că, poți adăuga în rețeta preferată de marinadă și celebrul suc.

Îndepărtează rugina

Cola este excelentă și pentru îndepărtarea ruginii de pe unelte sau tacâmuri. Pur și simplu lasă obiectul ruginit într-un vas cu suc timp de câteva ore (o zi întreagă ar fi și mai bine), înainte de a-l șterge cu o cârpă. Vei vedea apoi că rugina dispare ca prin minune.

Totodată, cantitatea mică de acid fosforic din conținutul acestei băuturi te poate ajuta să desfaci șuruburile înțepenite. Toarnă puțin cola peste șurubul ruginit, lasă să acționeze câteva minute, iar apoi încearcă să îl slăbești.

Spray anti-insecte

Este bine să pulverizați plantele cu un lichid care conține fosfor și zahăr, iar aici intervine din nou miraculoasa băutură. Asigură-te că sucul este la temperatura camerei și umple acesta un recipient cu pulverizator. Câteva stropii vor face bine plantelor tale de apartament și este chiar eficient și pentru a ține departe gângăniile nedorite.

Calmează înțepătura de meduză

Capacitatea exactă de vindecare asupra înțepăturilor de meduză rămâne un subiect în dezbatere. Totuși, conform unui studiu, Cola poate reduce semnificativ durerea și reacția la o astfel de înțepătură. Oțetul este cea mai bună opțiune, dar nu toată lumea merge la plajă cu oțet în geantă.