Home » Cum să faci orice » Cartofi pane. Rețeta simplă și delicioasă, din doar 4 ingrediente

Cartofi pane. Rețeta simplă și delicioasă, din doar 4 ingrediente

Violeta Badea / 28.05.2021, 10:14
Cartofi pane. Rețeta simplă și delicioasă, din doar 4 ingrediente

Cartofi pane. Ai poftă de ceva gustos și vrei să pregătești ceva rapid? Ei bine, cartofii pane reprezintă alegerea perfectă atât pentru tine, cât și pentru cei din familia ta! Sunt extrem de ușor de făcut, au un gust excepțional și ai nevoie de doar patru ingrediente pentru a-i prepara. În acest material îți vom prezenta, pas cu pas, modul de preparare. Nu o să-ți vină să crezi cât de ușor se pregătește această rețetă.

Cartofi pane. Rețeta simplă și delicioasă

Cartofii pane sunt alegerea perfectă atunci când vrei să prepari ceva rapid sau atunci când vrei să pregătești o garnitură delicioasă. Marele avantaj este că nu trebuie să-ți petreci foarte mult timp în bucătărie, deoarece se gătesc foarte rapid, fără efort și ai nevoie doar de patru ingrediente. Desigur, rețeta are secretele ei, dar dacă respectați fiecare pas nu au cum să nu iasă perfecți.

Vorbim de cartofi pane, deci principalul ingredient este cartoful și trebuie să fim foarte atenți ce fel de soi alegem. Pe piață întâlnim cartofii roșii sau cartofii albi, aceștia fiind și cei mai des folosiți în bucătăria românească. Înainte de a-i cumpăra și de a-i folosi pentru preparatul nostru, e bine să aflăm care este diferența dintre ei.

Unii sunt mai buni pentru anumite preparate, deoarece sunt mai pufoși, în timp ce alții rezistă mai bine la fiert, deoarece sunt de dimensiune mare și sunt mai tari. De asemenea, marii bucătară ne recomandă să adăugăm puțină sare atunci când îi punem la fiert. Motivul? Ei bine, acest ingredient ne ajută să curățăm mai bine coaja cartofului.

Un alt lucru important este să evităm cartofii care prezintă pete sau au o culoare de verde. Dacă observăm o astfel de pată, atunci o înlăturăm imediat, deoarece conține solanină, care este toxică și le dă un gust amărui. Mai jos vă vom prezenta, pas cu pas, rețeta pentru cei mai gustoși cartofi pane. Iată care sunt cele patru ingrediente de care aveți nevoie.

Reteta cartofi pane
Reteta cartofi pane

Ingrediente

  • trei cartofi mari, fierți în coajă
  • sare, după gust
  • 200 de grame de făină
  • ulei

Mod de preparare

Pentru început, cartofii se curăță de coajă și se taie în bucăți mari. Făina se amestecă cu o cantitate de 300 de ml de apă foarte rece, în care am adăugat și câteva cuburi de gheață. Atenție! Nu trebuie să se amestece foarte mult, deoarece se va încălzi, doar omogenizăm ușor.

Se adaugă ulei într-un vas adânc și se pune la încins, la o temperatură medie. Cartofii se trec prin amestecul de făină și apă, apoi se transferă imediat în uleiul încins. Aceștia se pregătesc la foc mediu până capătă un aspect auriu. După ce sunt gata, cartofii se așează pe șervețele de hârtie, pentru a absorbi surplusul de ulei.

Deasupra se presară puțină sare cât sunt fierbinți. Cartofii pane pot ține loc de garnitură sau se pot servi simplu cu un sos de usturoi, maioneză sau ketchup. Gustul lor este minunat, iar de aspect ce să mai spunem! Trebuie neapărat să-i încerci! Spor la trabă și poftă bună!