Home » Cum să faci orice » Ce e bine să faci, dacă scapi telefonul în apă. 12 pași esențiali de urmat

Ce e bine să faci, dacă scapi telefonul în apă. 12 pași esențiali de urmat

Alexandru Cazacu / 09.06.2021, 13:57
Ce e bine să faci, dacă scapi telefonul în apă. 12 pași esențiali de urmat

Cel mai probabil, multora dintre noi ni s-a întâmplat să avem ghinionul de a scăpa telefonul în apă. De multe ori, acest lucru nu înseamnă neapărat că dispozitivul nu va mai funcționa. Noi îți vom spune în următoarele rânduri ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Ce pași trebuie să urmezi pentru a-ți salva mobilul.

Ce trebuie să faci dacă scapi telefonul în apă. Pașii care trebuie să-i urmezi

Așadar, dacă tocmai ai scăpat telefonul în apă, nu trebuie să intri în panică, deoarece asta nu înseamnă neapărat că telefonul nu va mai funcționa și că va trebuie să îți cumperi unul nou. Dacă nu intri în panică și acționezi rapid, îți poți salva dispozitivul. Iată care sunt pașii pe care trebuie să îi urmezi dacă scapi telefonul în apă.

  • Bineînțeles, trebuie să scoți cât mai repede posibil telefonul din apă. Cu toate acestea, trebuie să fii însă atent ca acesta să nu fie pus la încărcat, deoarece riști să te electrocutezi. Așadar scoate-l mai întâi din priză.
  • În continuare, închide de urgență dispozitivul scăpat în apă. În acest fel vei evita un scurtcircuit, iar apoi ține telefonul în poziția verticală.
  • După ce ai făcut aceste lucruri, deschide telefonul și scoate bateria (dacă este posibil acest lucru), cartela SIM și cardul de memorie, pe care le vei usca separat. În cazul telefoanelor la care bateria nu poate fi scoasă, închide telefonul și scoate cele prezentate mai sus.
  • Pentru următorul pas va trebui să ștergi telefonul cu o lavetă moale, însă trebuie acționat ușor pentru a nu împinge picăturile de apă în orificiile telefonului mobil.
  • Mai departe, după ce ai îndepărtat excesul de apă de pe suprafața telefonului, trebuie să usuci telefonul. Pentru această operațiune, poți folosi un aspirator de mână pentru a absorbi eficient apa pătrunsă în părțile mai greu accesibile, însă, trebuie să fii atent să nu zgârii display-ul telefonului.
  • Acum, așează telefonul într-o pungă cu fermoar sau o cutie care se închide ermetic și pune alături câteva pliculețe de gel de silice (biluțele care se găsesc în pliculețele care vin cu încălțămintea). Înainte să repornești telefonul, este recomandat să aștepți între 48 și 72 de ore.
Ce să faci dacă ai scăpat telefonul în apă
Ce să faci dacă ai scăpat telefonul în apă

După toți acești pași, poți să reintroduci bateria, cartela și cardul de memorie și să pornești telefonul. Dacă acesta nu se deschide, încearcă să îl încarci, deoarece bateria se poate deteriora la contactul cu apa și va trebui schimbată cu una nouă.

Ce să nu faci după ce ai scăpat telefonul în apă

Pentru o siguranță mai mare că telefonul tău va ”supraviețui” după ce l-ai scăpat în apă, este recomandat să nu faci următoarele lucruri:

  • nu încerca să accesezi meniul telefonului mobil
  • nu este bine să scuturi telefonul, deoarece în acest fel apa poate pătrunde mai bine
  • de asemenea, nu este recomandat să usuci dispozitivul tău cu uscătorul de păr, pentru că riști să împingi apa mai mult, iar aerul cald poate afecta unele componente.
  • nu băga telefonul în cuptor
  • nu pune telefonul în congelator (se pare că unele persoane au încercat și acest lucru)
  • nu pune telefonul într-un vas cu orez, deoarece acesta nu va abosrbi la fel de mult lichid precum gelul de silice, cușcușul sau ovăzul.