Home » Cum să faci orice » Ce nu e bine să faci atunci când dai cu aspiratorul. Greșeli banale care îl pot distruge

Ce nu e bine să faci atunci când dai cu aspiratorul. Greșeli banale care îl pot distruge

Manolică Anca / 20.06.2021, 09:02
Ce nu e bine să faci atunci când dai cu aspiratorul. Greșeli banale care îl pot distruge

Un aspirator este unul dintre instrumentele cele mai folositoare atunci când vine vorba de curațenia din casă., un ajutor de nădejde. Deși este un dispozitiv simplu și foarte ușor de folosit, el vine la pachet cu niște reguli care ar trebui respectate, dacă vrem să avem curățenia dorită în casă și aparatul funcțional pentru un timp cât mai îndelungat. Iată ce nu e bine să faci atunci când dai cu aspiratorul.

Ce nu e bine să faci atunci când dai cu aspiratorul

În aparență, printre multe alte treburi domestice mai puțin plăcute, să dai cu aspiratorul pare a fi cea mai simplă. Apeși pe un buton și aparatul face curățenie, fără ca tu să depui prea mare efort.

Cu toate acestea, aspiratorul are și el niște reguli care trebuie respectate, în așa fel încât să răspundă așteptărilor noastre și să funcționeze la nivel optim pentru o perioada lungă. Iată ce greșeli banale care îți pot chiar distruge.

  • Nu aduni obiectele căzute pe jos înainte să dai cu aspiratorul

Șervețelele, acele, jucăriile mici sau orice alte obiecte de acest gen îți pot strica foarte ușor aspiratorul. Adună-le cu grijă înainte de a începe curățenia, pentru că ele pot perfora tubul aspiratorului sau sacii de hârtie, pot înfunda țeava sau pot deteriora filtrul de la interior. Aspiratorul este este destinat să aduna praful și scamele, și mai puțin obiecte mari, ascuțite sau contondente.

  • Nu perii firele de păr adunate în covor

Dacă ai un animal de companie în casă, dacă știi că ție sau copiilor vă cad multe fire de păr, sigur ai observat deja că ele se lipesc bine în fibrele covoarelor. Și uneori, oricât de bine ai aspira, aparatul nu adună chiar toate firele de păr. De aceea, alege să le aduni înainte cu o perie aspră, din zonele în care vezi că s-au adunat multe fire de păr.

Aspiratorul este un ajutor de nădejde la casa omului
Aspiratorul este un ajutor de nădejde la casa omului
  • Ce nu e bine să faci atunci când dai cu aspiratorul. Nu îl cureți bine înainte de a folosi

Mai toate aspiratoarele moderne sunt prevăzute cu o cuvă în care se adună mizeria, renunțând la acei sau de hârtie sau de pânză. Chiar și așa, indiferent de modelul aspiratorului, înainte de a te apuca de treabă, curăță toată mizeria adunată în el. Puterea de filtrare a unui aspirator cu mizerie este mai scăzută. Compartimentul în care se adună mizeria trebuie golit după fiecare folosire și spălat cu apă și detergent.

  • Uiți să cureți și să speli filtrul

Multe aspiratoare moderne au filtre care trebuie spălate cu apă caldă și detergent. În instrucțiuni se specifică că ele se spală după fiecare folosire și se lasă la uscat foarte bine, la soare sau pe un calorifer, înainte de a le pune în aspirator. Este foarte important ca acestea să fie curate și igienizate atunci când dai cu aspiratorul, pentru a avea o capacitate cât mai bună de absorbție și să rețină praful și microsporii care se dezvoltă în covoare sau pe sub mobilă.

  • Ce nu e bine să faci atunci când dai cu aspiratorul. Aspiri prea repede

Oricât de puternic și performant ar fi aspiratoru tău, tot are nevoie de puțin timp pe fiecare suprafață pentru a aduna praful, scamele, nisipul sau orice ai mai scăpat pe jos. Nu aspira în viteză și insistă în zonele în care știi că se adună mult praf.

  • Spală podelele după ce ai aspirat

Nu uita că aspiratorul adună praful, nu te scapă de pete sau de mizeria lipicioasă care duc la înmulțirea microbilor și a bacteriile în acele zonele. Dacă dai cu aspiratorul, nu înseamnă că igienizezi casa! Aspiră bine, după care spală pe jos cu cu apă și soluții pe bază de detergent pentru a face casa lună.