Home » Cum să faci orice » Ce poți să faci, dacă o literă s-a desprins din tastatură. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Ce poți să faci, dacă o literă s-a desprins din tastatură. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Cojocaru Cristian / 21.01.2022, 11:07
Ce poți să faci, dacă o literă s-a desprins din tastatură. Pașii simpli pe care trebuie să-i urmezi

Uneori, o literă din tastatură se poate slăbi, desprinde și cădea. Pentru a remedia această problemă și a o fixa la loc, ai nevoie să afli cum se face acest lucru, cu atât mai mult cu cât clema de sub ea este destul de fragilă. Iată cum îți poți repara singur tastatura laptopului pentru a nu fi nevoit să mergi la un service.

Cum repari o literă care s-a desprins din tastatură

În comparație cu tasta unei tastaturi normale pentru desktop, tastatura unui laptop conține trei componente: capacul tastaturii, tasta și dispozitivul de fixare al tastei. Dacă acel capac al tastaturii este slăbit, dar în același timp este atașat de laptop, acesta poate fi reparat foarte ușor doar apăsând în jos pe capacul tastaturii.

Dacă acesta se reașează, se aude un mic clic în timp ce apeși în jos pe tastă. Dacă acest lucru nu rezolvă problema, îți sugerăm să elimini capacul și clema pentru a putea fi atașată din nou. Dacă întâmpini dificultăți în a pune o tastă înapoi la laptop, încearcă metoda de mai jos.

Începe prin a introduce mai întîi clema de fixare a tastei pe laptop. Tasta se fixează abia după ce dispozitivul de reținere, în cazul tău clema, este fixat acolo pentru ca lucrurile să devină mai ușoare. Odată ce clema a fost fixată, aceasta trebuie să fie plată și să se poată îndoi înapoi, într-un fel de pârghie.

Dacă nu ești sigur de sensul clemei de fixare a tastei laptopului, verifică orientarea cârligelor metalice de pe baza tastaturii. Aceste cârlige metalice ajută la determinarea orientării clemei tastei, deoarece aceasta din urmă trebuie să se alinieze cu cârligele. După ce ai finalizat acești pași, poziționează tasta deasupra clemei în orientarea coretă și apasă ușor în jos.

Tasta ar trebui să se fixeze pe dispozitivul de reținere. Dacă tasta nu pare a fi asamblată corect, încearcă să apeși tasta în toate colțurile acesteia pentru a te asigura că toate clemele sunt fixate la locul lor. Odată fixată, testează tasta și vezi dacă funcționează din nou, în mod corect.

literă tastatură
Asigura-te ca pozitia clemei este cea corecta si ca aceasta formeaza o parghie, la fel ca in imagine

Repararea tastei de spațiu

Spre deosebire de celelalte taste de pe tastatură, bara de spațiu necesită pași suplimentari pentru a o reasambla corect. Înainte de a plasa capacul tastei de spațiu îmnapoi pe laptop, va trebui îndepărtată total utilizând o șurubelniță dreaptă și trăgând ușor de ea în sus. Odată ce tasta e îndepărtată, plasează tasta de spațiu înapoi pe laptop. Reține că trebuie orientată corect peste toate elementele de reținere și apasă ușor pe ea pentru a o fixa la loc.

Dacă observi că una dintre tastele pe care le-ai reparat nu funcționează, acest lucru după ce ai pus-o la loc, află că placa de circuit a tastaturii ar putea fi defectă. În cazul în care aceasta este problema, află că întreaga tastatură trebuie inlocuită pentru a putea remedia problema. Pentru a înlocui întreaga tastatură, cel mai bine ar fi să apelezi la ajutorul unui specialist din cadrul unui service pentru că acolo trebuie să deții mai multe cunoștințe de tip hardware.

Un lucru foarte important de menționat este faptul că sub nici o formă să nu utilizezi super glue pentru a repoziționa o tastă. Datorită compușilor săi, acest lucru ar putea topi tasta din plastic sau chiar afecta circuitul integrat, lucru care te-ar duce cu siguranță la un service, iar „nota de plată” nu va fi una pe gustul tău.