Home » Cum să faci orice » Ce să pui în ciocolata caldă pentru a fi densă și cremoasă. Rețeta ideală pentru serile reci de iarnă

Ce să pui în ciocolata caldă pentru a fi densă și cremoasă. Rețeta ideală pentru serile reci de iarnă

Ileana Mladinoiu / 11.11.2022, 16:26
Ce să pui în ciocolata caldă pentru a fi densă și cremoasă. Rețeta ideală pentru serile reci de iarnă

Te topești după ciocolată și ți-ar plăcea să o consumi într-o nouă versiune. Nimic nu se compară cu o ciocolată caldă și bună, mai ales pe vreme rece. Atunci, pentru a te bucura de ea, de ce să nu adaugi o notă de originalitate unei versiuni tradiționale de ciocolată caldă. Ceva mai reconfortant pentru a face față serilor reci de iarnă cu seninătate nici că ai putea găsi. Cu condiția să fie densă, cremoasă și preparată din ingrediente bune. La baza preparatului stă ciocolata neagră.

Ce să pui în ciocolata caldă pentru a ieși densă și cremoasă. Rețeta ideală

Cum să alegi ciocolata neagră

Cea mai bună ciocolată trebuie să aibă un conținut ridicat de unt de cacao, fără grăsimi adăugate. De asemenea, să fie cu un conținut redus de zahăr și fără arome artificiale. Prin urmare, să faci o alegere sănătoasă și cu un gust intens. Se știe că ciocolata neagră nu se bazează pe ingrediente de origine animală și că este recomandată inclusiv veganilor.

Ce să pui în ciocolata caldă. Ingrediente și mod de preparare

  • Timpul de preparare înseamnă doar 5 minute;
  • Timpul de odihnă înseamnă o noapte la rece pentru cremă;
  • Timpul de „coacere” este de câteva minute

Ingrediente pentru două cești de ciocolată caldă

  • 360 de ml de lapte de migdale sau lapte simplu vegetal la alegere;
  • 45 de g de ciocolată neagră (cantitatea variază după gust);
  • 100 de ml de lapte de cocos;
  • 1 lingură cu zahăr pudră;
  • opțional: scorțișoară măcinată, vanilie

Mod de preparare ciocolată caldă

Într-un vas înalt cu coadă, se încălzește laptele de migdale pe foc și se adaugă ciocolata neagră. Lasă-l să fiarbă la foc domol până la topirea ciocolatei și dizolvarea/înmuierea ei în lapte, amestecând regulat, ca să nu rămână cocoloașe.

Deschide cutia cu lapte de cocos și fără a o agita, recuperează crema densă care este la suprafață, bate bine crema de cocos, adaugă zahărul pudră. Acesta poate fi amestecat cu zahăr de Bourbon, ca să vă te bucuri și de aroma de vanilie, dar nu e obligatoriu. Bate din nou până obții o cremă densă. Dacă vrei să fie și mai densă, se recomandă sa pui crema obținută la rece timp de câteva ore. Turnați apoi laptele de ciocolată într-o ceașcă, acoperiți cu crema de cocos și pudrați cu cacao sau cu ciocolată neagră rasă fin.

Ai obținut o gustare pentru micul dejun, o gustare gourmet, însoțită de prăjiturele. Se poate consuma imediat, nici foarte fierbinte, nici prea rece. Lasă deoparte ciocolata de la plic și treci la prepararea ei acasă. O faci după placul tău, densă și cremoasă, iar calitatea este controlată îndeaproape.

Se poate face un mix de cocos pe care să-l păstrezi într-un borcan cu capac. Când îți este poftă de ciocolată caldă, când serile de iarnă sunt reci, iei din borcan și pui peste mix laptele dorit. Toate trebuie să fie fierbinți. Cu cât rețeta este mai simplă, cu atât mai bine. Înainte de a o bea, un moț de frișcă naturală sau alte arome, cum ar fi romul, coniacul sau crema de whiskey etc., pot face rețeta ta ideală.