Home » Cum să faci orice » Ce se întâmplă dacă pui piper în mașina de spălat. Nu multă lume știe asta

Ce se întâmplă dacă pui piper în mașina de spălat. Nu multă lume știe asta

Violeta Badea / 21.04.2021, 08:36
Ce se întâmplă dacă pui piper în mașina de spălat. Nu multă lume știe asta

Ce se întâmplă dacă pui piper în mașina de spălat. Nu multă lume știe asta. Hainele tale nu mai arată ca noi? Ei bine, un ingredient, folosit adesea în bucătărie, le poate reda strălucirea de altădată. Tot ce trebuie să faci este să-l adaugi în mașina de spălat! În acest material vei afla ce efecte miraculoase are.

Ce se întâmplă dacă pui piper în mașina de spălat

Piperul negru în mașina de spălat? Poate părea o absurditate, dar se pare că acest ingredient are o mulțime de întrebuințări nebănuite, cum ar fi faptul că poate fi folosit pentru ca hainele să-și recapete strălucirea și culoarea intensă pe care au avut-o la început.

Multe gospodine au observat că particulele fine de detergent rămân pe haine, ducând la deteriorarea țesăturii și a culorii acestora. Un truc simplu te poate scăpa de această problemă, astfel încât să te poți bucura de hainele tale preferate cât mai mult timp.

O metodă eficientă care se pare că funcţionează de minune este adăugarea piperului negru în cuva de spălat a maşinii. Acest lucru face totul ca rufele să-si recapete culoarea perfectă de altădată, practic o să arate ca și noi. Care este rețeta succesului? Ei bine, tot ceea ce trebuie să faci este să pui o linguriță de piper negru măcinat direct în cuva mașinii, apoi să speli rufele la cea mai mică temperatură.

Piper negru in masina de spalat
Piper negru in masina de spalat

Nu multă lume știe asta

După ce pui piper în masina de spălat, vei rămâne surprins de  efectele minunate pe care le are. Pe lângă faptul că redă strălucirea hainelor, acest ingredient te poate scapa de mirosul neplăcut. Acesta se instalează în țesături din cauza numeroaselor bacterii. În procesul de spălare al rufelor, moleculele de detergent au rolul de a circula prin toate celulele și de a elimina toate bacteriile prezente. Atunci când îi scapă ceva detergentului, piperul acționează în locul lui.

De asemenea, hainele tale albe nu se vor mai îngălbeni dacă adaugi în mașina de spălat o mână de piper boabe, de data aceasta. Acestea își vor păstra luciul albului pur și se vor menține în acest fel mult timp de acum încolo. Un alt secret este acela de a folosi sarea în locul balsamului. Bluzele tale vor fi foarte moi la atingere cu doar o cană de sare adăugată direct în cuva maşinii de spălat. O altă variantă este aceea de a folosi un pahar de oțet alb sau zeamă de lămâie.

O altă problemă cu care ne confruntăm este calcarul. Acesta se depune încet, dar sigur la fiecare folosire a mașinii de spălat. Piperul negru are capacitatea de a deduriza apa și de a igieniza complet mașina. Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi o lingură din acest ingredient în cuvă, iar acesta va elimina calcarului cât ai clipi. Astfel cu doar maxim 10 lei curățați mașina de spălat automat de calcar și o feriți multă vreme de reparații, iar hainele nu se vor mai deteriora de la prima spălare.