Home » Cum să faci orice » Ce se întâmplă de fapt dacă lași un burete îmbibat în zeamă de lămâie în frigider. Trucul genial

Ce se întâmplă de fapt dacă lași un burete îmbibat în zeamă de lămâie în frigider. Trucul genial

Nistor Alexandru / 24.01.2022, 17:25
Ce se întâmplă de fapt dacă lași un burete îmbibat în zeamă de lămâie în frigider. Trucul genial

Lămâile sunt mult mai mult decât o garnitură colorată. Aceste mici citrice galbene au sute de aplicații practice în casă, cu abilități naturale puternice de curățare. În acest articol, vom dezvălui ce se întâmplă de fapt dacă lași un burete îmbibat în zeamă de lămâie în frigider. Fă din lămâie aliatul tău numărul unu și nu vei regreta.

Lămâia, un aliat de nădejde în bucătărie

O piesă de bază în bucătărie pentru mulți dintre noi, lămâile ne aduc mai mult decât un strop de culoare în mâncărurile noastre preferate. Ieftine, foarte ușor de procurat și mai sigure decât agenții tradiționali de curățare a casei, lămâile sunt mult mai mult decât simple ingrediente pentru gătit și copt

Cu un conținut ridicat de acid citric și plin de proprietăți antibacteriene, sucul de lămâie este unul dintre cei mai buni agenți de curățare complet naturali. Un mod eficient, accesibil și ecologic de a curăța casa. Descoperă beneficiile folosirii lămâii la curățenie, în rândurile de mai jos.

Ce se întâmplă dacă lași un burete îmbibat în zeamă de lămâie în frigider

Odată cu trecerea timpului, frigiderul nostru poate să înceapă să prindă un miros neplăcut, mai ales dacă ținem în el alimente predispuse la acest lucru. Mirosurile sunt de cele mai multe ori transferate la alte alimente și se extind atunci când frigiderul este deschis.

Pentru a le elimina, stoarce câteva picături de suc de lămâie pe un burete și lasă-l timp de câteva ore în frigider. De asemenea, nu uita să cureți în mod regulat frigiderul și să îndepărtezi orice alimente care depășesc data maximă înainte de utilizare.

Lămâia, un aliat de nădejde în bucătărie
Lămâia, un aliat de nădejde în bucătărie

O altă modalitate eficientă de a scăpa de mirosul de mâncare din frigider este să pui câteva felii de lămâie pe o farfurie și să le lași acolo. Acestea absorb mirosurile neplăcute, conferind prospețime. Asigurp-te că schimbi feliile la fiecare câteva săptămâni.

Alte întrebuințări ale lămâii în bucătărie

  • Îndepărtează petele de pe blaturile de marmură – dacă observi că marmura s-a pătat, nu mai sta să o freci cu fel și fel de soluții de curățare. Taie o lămâie în jumătate, înmoaie capătul tăiat în sare și trece-o peste pată. Spală foarte bine zona, folosind apă caldă.
  • Împrospătează mașina de spălat vase cu suc de lămâie – curățarea mașinii de spălat vase cu lămâie poate face minuni. Tot ce trebuie să faci este să pui o ceașcă de suc de lămâie pe raftul inferior al mașinii de spălat vase și să pornești ciclul de clătire. Mașina ta va mirosi bine și va străluci.
  • Curăță vasele grase – sucul de lămâie este extrem de eficient asupra grăsimii. Stoarce-o pe mizeriile dificile, inclusiv pe alimentele cu cruste și coapte, și las-o să acționeze câteva minute. Prepară apoi o pastă cu niște bicarbonat de sodiu și încă puțin suc de lămâie și freacă bine murdăria.
  • Scoate mirosurile neplăcute din tocătorul de legume – acestea adunp mirosuri persistente de la tot felul de alimente care sunt greu de îndepărtat. Presară un strat subțire de sare pe tăcător, taie o lămâie în două și freac-o timp de două-trei minute. Apoi, înmoaie-l în apă fierbinte cu sucul din cealaltă jumătate de lămâie timp de cinci minute.