Home » Cum să faci orice » Ce se întâmplă de fapt dacă uzi florile cu cafea. Efectul neașteptat

Ce se întâmplă de fapt dacă uzi florile cu cafea. Efectul neașteptat

Alexandru Cazacu / 23.01.2022, 10:57
Ce se întâmplă de fapt dacă uzi florile cu cafea. Efectul neașteptat

Cu siguranță, mulți dintre noi apreciem o cafea bună în fiecare dimineață, deoarece ne dă un surplus de energie. Chiar dacă poate părea puțin mai obișnuit, cafeaua poate aduce beneficii și pentru florile sau plantele din ghivece. Haideți să vedem ce se întâmplă dacă uzi florile cu cafea și de ce este bine să facem acest lucru.

Ce se întâmplă dacă uzi florile cu cafea

Dacă nu ați aflat asta până acum, trebuie să știți că, cafeaua este folosită ca îngrășământ de multă vreme. Mai precis, putem adăuga zațul de cafea în solul plantelor, iar acesta se va descompune și se va amesteca cu materia organică. De asemenea, zațul conține azot, iar acesta este foarte benefic pentru creșterea plantelor.

Însă, nu doar zațul de cafea este util din acest punct de vedere, chiar și îndrăgita băutură de dimineață poate aduce nenumărate beneficii pentru plantele noastre. Cafeaua are un conținut bogat de nutrienți benefici, printre care potasiu și magneziu. Așadar, acesta este motivul pentru care putem uda plantele cu cafea.

Cu toate acestea, mulți dintre noi obișnuim să adăugăm lapte, frișcă, zahăr sau diferite arome în cafea. Evident, nu putem iriga plantele cu aceasta. Cafeaua trebuie să fie simplă, fără îndulcitori artificiali sau lapte. Totodată, trebuie să menționăm că, în funcție de tipul acesteia și de modul în care este preparată, pH-ul cafelei poate fi mai mare sau mai mic.

Ce se întâmplă dacă uzi florile cu cafea
Ce se întâmplă dacă uzi florile cu cafea. Rezultatul va fi unul neașteptat

Cum se udă florile utilizând cafeaua

Cu cât pH-ul este mai scăzut, cu atât lichidul respectiv este mai acid pentru plante. Așadar, modul de preparare al cafelei este foarte important din acest punct de vedere. De obicei, cafeaua are un pH cuprins între 5.2 și 6.9. Astfel, pentru a putea fi folosită la irigarea plantelor, aceasta trebuie diluată cu apă de la robinet, care are un pH de peste 7. În concluzie, este recomandat să amesteci o cantitate de cafea cu un egală de apă de la robinet, potrivit cumsa.ro.

În ceea ce privește modul de irigare, atunci când udăm plantele, cafeaua nu trebuie să fie caldă. Abia după ce s-a răcit cafeaua, putem să udăm unele plante care iubesc un mediu mai acid. Printre acestea se numără și următoarele: cyclamen, bromelia, gardenia, aloe, gladiole, trandafiri, begonii, ferigi, hortensii și zambile.

După cum ne puteam aștepta, atunci când udăm plantele nu trebuie să exagerăm cu cafeaua, deoarece aplicând prea multă, solul va deveni foarte acid. Așadar, este de ajuns să facem folosim această metodă o dată la 1-2 săptămâni, mai arată sursa citată.

Cu ajutorul cafelei plantele se dezvoltă mai bine

Putem folosi cafea și în cazul plantelor din curte, nu doar pentru cele din ghivece. Cu siguranță veți observa cum plantele voastre vor deveni mai sănătoase și se vor dezvolta mai bine, dacă le udați cu cafea în mod corespunzător.

În concluzie, nu doar noi putem beneficia de pe urma cafelei, ci și plantele din jurul nostru se pot bucura de efectele uimitoare ale îndrăgitei băuturi, dacă li se oferă ocazia.