Cu siguranță, ciorba de pește se află printre mâncărurile tradiționale preferate de români. Cu toate acestea, nu multora le iese din prima. Așadar, noi vă vom spune în continuare cum se face o delicioasă ciorbă de pește. Hai să vedem care este secretul gospodinelor Delta Dunării, pentru un preparat deosebit.
Ciorba de pește este un preparat sănătos și foarte bun la gust. Deși, mulți dintre noi am auzit că cea mai bună astfel de ciorbă se face cu apă din Dunăre, ar fi bine să nu încercați acest lucru. Cel mai probabil, acesta este un mit sau o glumă a locuitorilor din acea zonă.
Acum, să revenim acum la cum se face ciorbă de pește. Pentru ca ciorba noastră să iasă ca la carte, este recomandat să folosim mai multe specii de pește proaspăt. O combinație potrivită fiind de fitofag (novac, crap) și răpitor (știucă, șalău). Bineînțeles, este puțin mai greu dacă nu dispui de aceste specii de pește, însă ai o altă variantă.
Mai exact, în acest caz poți să folosești tacâmuri de pește. Adică poți să faci ciorba folosind capurile, cozile și pești mai micuți. Acestea se vor fierbe împreună doar la început, pentru gust. După care, vom păstra doar zeama strecurată, în care vom adăuga atât legumele tocate (ardei, roșii, cartofi și ceapă), dar și bucățile mai consistente, mai mari de pește. Având în vedere că această carne va fierbe mult mai ușor, ea nu trebuie lăsată mai mult de 15 minute. De aceea o vom pune în oală mai spre sfârșitul fierberii.
Am ajuns și la secretul gospodinelor din Deltă, în ceea ce privește ciorba de pește. Potrivit acestora, ultimul pas în prepararea ciorbei tradiționale de pește este acrirea, care nu se face niciodată cu borș, ci cu oțet. Este important să menționăm faptul că peștele se servește cu mujdei de usturoi, separat de zeamă, care se bea la sfârșit.