Home » Cum să faci orice » Cea mai simplă și delicioasă rețetă de clătite de post. Ce să adaugi ca să nu se întărească a doua zi

Cea mai simplă și delicioasă rețetă de clătite de post. Ce să adaugi ca să nu se întărească a doua zi

Alexandru Cazacu / 18.03.2022, 14:41
Cea mai simplă și delicioasă rețetă de clătite de post. Ce să adaugi ca să nu se întărească a doua zi

De obicei, delicioasele clătite au în compoziție lapte și ouă, însă în perioadele de post, mulți dintre credincioși nu mănâncă produse de origine animală. Totuși, acest desert minunat se poate face și fără aceste ingrediente. Așadar, noi vă vom prezenta astăzi o rețetă simplă, dar extrem de delicioasă, de clătite de post. Află în continuare ce trebuie să adaugi ca să rămână moi și a doua zi.

Cea mai simplă și delicioasă rețetă de clătite de post

Deși nu conțin lapte sau ouă, clătitele de post sunt la fel de gustoase. Pufoase și fragede chiar și a doua zi, aceste clătite vor fi, cu siguranță, pe placul tuturor. Pe lângă faptul că rețeta este foarte simplă, nici nu vom cheltui prea mulți bani cu prepararea acestui desert. Hai să vedem care sunt ingredientele necesare și cum se prepară clătitele de post.

Ingrediente:

  • 350 g făină de grâu
  • 50 g zahăr brun
  • 90 ml ulei de floarea soarelui
  • 500 ml apă minerală
  • 350 ml apă
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • 1 linguriță esență de vanilie (sau rom)
  • 1 praf de sare.

Clătite de post – mod de preparare

Mai întâi, vom amesteca într-un bol încăpător făina de grâu, zahărul brun (puteți folosi și zahăr normal) și un praf de sare. Adăugăm apoi uleiul de floarea soarelui și 350 ml de apă. Acum, cu mixerul sau cu ajutorul unui tel, amestecăm bine toate ingredientele, până dispar toate cocoloașele. După ce am obținut o compoziție omogenă, adăugăm și coaja de lămâie.

În continuare, vom folosi apa minerală pentru a dilua compoziția (nu trebuie să folosiți toată apa carbogazoasă), până ajungem la consistența corespunzătoare.

Coacere

Pentru aceste clătite de post vom folosi o tigaie un fundul antiaderent, însă dacă nu aveți una la dispoziție puteți folosi și una normală. Este important să menționăm faptul că acest tip de clătite nu se coc la flacără mare ca cele clasice.

Așadar, cu ajutorul unei pensule ungem tigaia cu puțin ulei și o lăsăm să se încingă. Apoi, turnăm câte un polonic de compoziție în tigaie. De fapt, cantitatea de compoziție pe care o turnăm poate fi diferită atât în funcție de polonic, cât și de dimensiunile tigăii. Așa că, abia după ce coacem prima clătită ne vom da seama câtă compoziție este nevoie.

Cea mai ușoară rețetă de clătite de post
Cum poți să faci cele mai bune clătite de post

În ceea ce privește timpul de coacere și temperatura, clătitele trebuie coapte la foc mediu, pentru aproximativ 1 minut și 30 de secunde pe fiecare parte, însă și acest lucru depinde de tigaie și de aragazul fiecăruia. Este important să nu întoarcem mai devreme clătita, pentru că are mari șanse să se rupă.

Spre deosebire de cele normale, marginile acestor clătite de post vor fi mai uscate. Însă, asta nu este o problemă, pentru că le vom scoate din tigaie pe o farfurie întinsă și le vom acoperi cu un capac, iar ele se vor înmuia.

Aceasta a fost rețeta de clătite de post, iar tot ceea ce trebuie să mai faceți este să le umpleți cu gemul sau dulceața preferată și să le serviți alături de cei dragi. Poftă bună!