Home » Cum să faci orice » Cea mai suculentă și aromată friptură de vită. Rețeta secretă a celebrului bucătar Jamie Oliver

Cea mai suculentă și aromată friptură de vită. Rețeta secretă a celebrului bucătar Jamie Oliver

Balan Daniel / 25.01.2022, 12:45
Cea mai suculentă și aromată friptură de vită. Rețeta secretă a celebrului bucătar Jamie Oliver

Renumitul bucătar Jamie Oliver  reușește cu fiecare ocazie să ne surprindă cu reţetele sale delicioase! De această dată, cu cea mai suculentă și aromată friptură de vită, unul dintre cele mai populare preparate ale sale, de pe reţelele sociale. Iată care este reţeta sa secretă și ce pași urmează pentru a obține un preparat „ca la carte”. Încearcă și tu!

Cum faci cea mai suculentă și aromată friptură de vită a la Jamie Oliver

Bucătarul britanic Jamie Oliver împărtășește în mod regulat sfaturi și trucuri culinare cu fanii săi, inclusiv cum să pregătească o delicioasă friptură de duminică. Există mai multe componente ale mesei clasice, dar în centrul acesteia se află carnea.

Și știm bine cu toții că friptura de vită este delicioasă, extrem de pretențioasă atunci când vine vorba de gătirea ei. Dacă nu este lăsată cât trebuie, ea nu va avea gustul dorit, iar dacă este lăsată prea mult, aceasta se va usca. Există multe trucuri care fac diferența între o friptură „ca la carte” și una obișnuită. Iar faimosul bucătar ne dezvăluie câteva dintre ele. Iată cele mai bune sfaturi despre cum să faci cea mai suculentă și aromată friptură de vită şi, totodată, descoperă ingredientul secret folosit în sosul fripturii de vită, cel care îi dă un plus de savoare.

Pasul 1: Cum se alegere tipul de carne

Celebrul bucătar Jamie Oliver spune că cea mai bună bucată de carne de vită care se folosește la friptură este vrăbioara. Aceasta se găsește în zona spatelui, fiind o carne mai slabă, care poate fi preparată, cu uşurinţă, la cuptor şi la grătar. Și mușchiul de vită este o alegere bună pentru friptură, pentru că este fraged și se prepară rapid.  De asemenea, şi coastele pot ieși delicioase.

Cea mai bună friptură de vită
Cea mai bună friptură de vită

Pasul 2: Cum se condimentează

Bucătarul recomandă scoaterea cărnii de la frigider cu cel puțin o oră înainte de a fi gătită, Astfel, ea va fi și mai fragedă. Se stropește cu ulei de măsline și se condimentează generos cu sare şi piper. „Asigură-te că vita este acoperită complet cu sare. Acest lucru este important, deoarece sarea face vita să fie şi mai suculentă”, spune Oliver, potrivit Mirror.

Pasul 3: Cum faci cea mai suculentă și aromată friptură de vită. Preparare

După ce carnea este condimentată, se pune puțin ulei de măsline într-o tigaie, se pune pe foc și se prăjește puțin, pentru a prinde puțină culoare. În cazul coastelor, nu mai este nevoie de ulei, deoarece ele sunt grase. Nu trebuie decât să fie puse cu partea grasă în jos.

În timp ce carnea se rumenește, se spală și se pun la fiert legumele: ţelină, ceapă, morcov şi o căpăţână întreagă de usturoi, acestea ajutând la prepararea unui sos delicios. După ce carnea este rumenită, se lasă la foc mic, fie în tigaie, fie la cuptor, la 180 de grade, circa o oră și jumătate.

În paralel, se pune într-o tavă puţin ulei de măsline, legumele pasate, o lingură de făină, o jumătate de pahar de vin roşu – ingredientul secret pe care bucătarul îl adoră – şi amestecă bine. La final, se mai poate adăuga puțin bulion în sos. După ce a fiert circa o jumătate de oră, se pune peste carne.

Spor în bucătărie și poftă bună!