Home » Cum să faci orice » Cel mai bun tort din budincă și biscuiți. Mod de preparare și ingrediente

Cel mai bun tort din budincă și biscuiți. Mod de preparare și ingrediente

Pană Emanuela / 09.10.2021, 07:58
Cel mai bun tort din budincă și biscuiți. Mod de preparare și ingrediente

Ai poftă de ceva dulce și totodată ușor de făcut? Astăzi îți propunem o rețetă pe care ar trebui să o știe orice iubitor de deserturi, întrucât se face din ingrediente puține, ieftine, și la îndemâna oricui. În plus, rezultatul nu ține cont de acest aspect, întrucât este extrem de delicios. Așadar, vrei să știi de ce ai nevoie și cum se face cel mai bun tort din budincă și biscuiți? Citește-ne în continuare.

Cel mai bun tort de biscuiți cu budincă

Vrei o rețetă de tort care nu necesită coacere și este gata în 10 minute? Atunci ai dat click unde trebuie, căci ne-am propus să-ți dezvăluim o rețetă care va cuceri întreaga familie.

Fie că ești pe grabă sau nu ai mai facut de ceva vreme cumpărăturile, această rețetă nu-ți va da bătăi de cap, pentru că e puțin probabil să nu dispui de câtiva biscuiți și de un plic de budincă. În ciuda faptului că este un desert simplu, deloc pretențios, gusul final te va impresiona, întrucât combinația dintre ingrediente este senzațională.

Prin urmare, atunci când ai poftă de ceva dulce, gata la foc automat, și, pentru că tot am adus vorba, fără a fi nevoie să dai drumul la cuptor, deschide caietul de rețete la tort de biscuiți cu budincă.

Vei obserba că toată munca o presupune prepararea budincii. Un alt avantaj în contituie faptul că, în vreme ce alte torturi și prăjituri trebuie lăsate la frigider pentru câteva ore bune, dacă nu peste noapte, torul de biscuiți cu budincă poate fi scos din frigider chiar mai devreme de 30 de minute.

Citește și: Cum se face blatul pentru tortul diplomat. Mod de preparare și ingrediente

Ingrediente și mode de preparare

Înainte de a vă spune care sunt ingredientele necesare pentru a realiza acest desert, trebuie să facem câteva mențiuni. În primul rând, noi vă propunem astăzi rețeta de tort de biscuiți cu budincă de vanilie, însă puteți opta pentru oricare altă aromă (căpșuni, caramel, ciocolată etc.), în funcție de preferinșe și de ce aveți la îndemână.

De asemenea, dacă alegeți să faceți mai multe tipuri de budincă, este important de precizat că, pentru fiecare budincă în parte, veți avea nevoie de aceeași cantitate de lapte, respectiv 500 de ml.

Cum prepari cel mai simplu și delicios tort de biscuiți cu budincă
Cum prepari cel mai simplu și delicios tort de biscuiți cu budincă de vanilie

INGREDIENTE:

  • 500 gr de biscuiți Petit-Beurre;
  • un plic de budincă de vanilie;
  • 500 ml de lapte;
  • 5 linguri de zahăr;
  • apă;
  • frișcă.

MOD DE PREPARARE: 

  1. Se pune laptele la fiert și se adaugă treptat laptele. Dacă dorți ca tortul de biscuiți să fie mai puțin dulce, atunci puneți doar 2-3 lingurițe de zahăr în loc de 5.
  2. Se toarnă conținutul de budincă dintr-un plic într-un vas separat și se adaugă treptat câte 100 de ml de lapte.
  3. Se amestecă bine până se omogenizează compoziția.
  4. Se așează biscuiții unul lângă altul pe o tavă, în care faceți de obicei prăjituri sau torturi.
  5. Se stropește primul strat de biscuiți cu apă amestecată cu puțin zahăr, pentru ca aceștia să se înmoaie. Acest lucru va face totodată ca budinca să se lipească mai bine de biscuiți.
  6. Se unge primul strat de biscuiți cu budincă, iar mai apoi următorul strat și tot așa, în funcție de cât de mare vă doriți să iasă tortul.
  7. Se poate glazura ultimul strat de biscuiți, iar deasupra se pot face diferite forme din frișcă.
  8. Se dă tortul de biscuiți cu budincă la frigider, iar după aproximativ 20 de minute acesta se va închega suficient încât să poate fi tăiat felii.
  9. Pentru un plus de savoare, puteți adăuga fructe (rondele mici de banane sau bucăți de căpșuni).

Notă: De regulă, budinca de ciocolată se face mai repede. Pentru budinca de vanilie sau căpșuni s-ar putea să mai fie nevoie fie de puțin lapte adăugat treptat fie de încă un plic de budincă.