Home » Cum să faci orice » Cremă de zahăr ars. Rețeta simplă, explicată pas cu pas. Ai nevoie doar de 4 ingrediente banale

Cremă de zahăr ars. Rețeta simplă, explicată pas cu pas. Ai nevoie doar de 4 ingrediente banale

Manolică Anca / 04.12.2021, 13:46
Cremă de zahăr ars. Rețeta simplă, explicată pas cu pas. Ai nevoie doar de 4 ingrediente banale

Crema de zahăr ars este o rețetă foarte ușor de preparat acasă, în câțiva pași simpli. Este un desert bine însiropat care se servește întotdeauna cald, perfect pentru un desert de weekend care să îi bucure pe invitați sau pe cei dragi. Citește în rândurile de mai jos cum se face, pas cu pas, rețeta clasică de cremă de zahăr ars.

Rețetă cremă de zahăr ars

Cu o cremă bogată, cremoasă de vanilie și un topping crocant și caramelizat, crema de zahăr ars este o rețetă absolut delicioasă. Urmează pașii de mai jos pentru a obține un rezultat pe măsură. Nu ne rămâne decât să-ți urăm spor la treabă, iar la final sperăm să te bucuri din plin de rezultat!

Ingrediente 

Mod de preparare 

Pentru început, se împarte în jumătate cantitatea de zagăr fin. Una se pune într-un vas mai mare din metal, cu margini înalte care poate fi băgat și la cuptor. Se pune la topit la foc mic și se amestecă des pentru a nu se arde. Se lasă pe foc până acesta capătă o culoare aurie.

După ce este topit complet, se dă de pe foc și se rotește cratița în așa fel încât pereții și fundul vasului să fie îmbrăcați pe jumătate în caramelul obținut. Se lasă la răcit la temperatura camerei până când zahărul topit se răcește bine.

Crema de zahăr ars
Crema de zahăr ars

În acest timp se pregătește compoziția pentru cremă. Ouăle se pun într-un vas încăpător, se presară restul de zahăr, semințele de la păstaia de vanilie și un praf de sare, după care se mixează compoziția la viteză medie pentru circa 3-4 minute. Se adaugă și laptele rece și se mai mixează încă un minut la aceeași viteză medie.

Compoziția obținută se toarnă peste caramelul răcit, iar cratița se pune într-o altă cratiță mai mare, umplută până la jumătate cu apă rece. Acestea se dau la cuptorul preîncălzit la 180 de grade C și se lasă circa o oră. Atenție! Din 15 în 15 minute se mai completează cu circa 50 ml de apă rece în cratița mare. Astfel, se împiedică fierberea apei în clocote.

După ce a trecut această oră, se oprește cuptorul, iar crema de caramel se mai lasă la bain-marie pentru încă 10 minute. Apoi se scoate și se lasă la răcit complet, la temperatura camerei. Când s-a răcit bine, se pune la frigider unde se ține până a doua zi.

Pentru a pune crema de zahăr ars pe platou, se desprind cu atenție marginile cremei de cratiță cu ajutorul unui cuțit. Se poate pune o farfurie mare cu margini înalte sau un platou deasupra cratiței, drept capac, și printr-o mișcare rapidă se răstoarnă crema pe platou. Având mult sirop, este necesar ca platoul să fie adânc. Rețeta de cremă de zahăr ars este gata și poate fi servită oricând!

Spor în bucătărie și poftă bună!