Home » Cum să faci orice » Cu ce se curăță aurul și de ce nu e bine să-l porți lângă argint

Cu ce se curăță aurul și de ce nu e bine să-l porți lângă argint

Alexandru Cazacu / 07.11.2021, 11:45
Cu ce se curăță aurul și de ce nu e bine să-l porți lângă argint

Bijuteriile sunt accesorii perfecte pentru orice ocazie, iar printre cele mai populare sunt cele din aur, fiind apreciate mai ales pentru eleganța și frumusețea lor. Cu toate acestea, dacă nu avem grijă de ele, cu timpul acestea își vor pierde din strălucire și nu vor mai arăta ca la început. Ei bine, noi vă vom spune astăzi cu ce se curăță aurul și de ce nu trebuie să-l porți alături de argint.

Cu ce se curăță aurul. Sfaturi practice pentru întreținerea bijuteriilor

Mai întâi trebuie să menționăm faptul că, pentru ca bijuteriile tale să arate extraordinar chiar și după o perioadă mai lungă de timp, trebuie să știi cum să ai grijă de fiecare dintre acestea, în funcție de materialul din care sunt făcute, dar și de modelul fiecăreia. Așadar, noi îți vom spune cum poți curăța bijuteriile din aur.

Ei bine, bijuteriile din zilele noastre sunt caracterizate de complexitatea și designul lor. Pentru a le păstra într-o stare excepțională, trebuie să știm din exact din ce materiale sunt confecționate. În ceea ce privește bijuteriile din aur, acestea își pot pierde din strălucire din cauza depunerii murdăriei, mai ales dacă obișnuim să le purtăm și atunci când gătim sau facem baie. De asemenea, aurul fiind mai moale, este indicat să nu îl purtăm alături de bijuterii din argint sau alte metale, deoarece se poate zgâria foarte ușor.

Soluție pentru curățarea bijuteriilor de aur

Cu ce se curăță bijuteriile de aur? Ei bine, acest lucru se face cu ajutorul unor substanțe speciale. Ba chiar mai mult de atât, dacă bijuteriile pe care dorim să le curățăm au pietre prețioase, atunci va fi nevoie de mai multă grijă. Asta deoarece trebuie să avem în vedere atât tipul de piatră, cât și specificațiile de întreținere a acesteia. Bijuteriile de aur trebuie înmuiate în soluții speciale, pentru a înlătura depunerile de calcar și pentru a le reda strălucirea. Iată cum trebuie să procedăm.

Toată lumea știe că detergentul de vase este un foarte bun degresant. Așadar, într-un vas cu apă caldă vom adăuga puțin detergent de vase, după care punem bijuteriile în lichid și le lăsăm pentru aproximativ 30 de minute. Apoi, scoatem bijuteriile din aur pe o cârpă moale și uscată. Cu ajutorul unei periuțe de dinți (cu peri moi) frecăm ușor locurile mai greu accesibile unde s-a acumulat murdăria. După ce ne-am asigurată că am înlăturat toată mizeria, clătim bine bijuteria respectivă, după care o vom usca cu un prosop de hârtie sau o cârpă moale.

Cu ce se curăță bijuteriile de aur
Cu ce se curăță bijuteriile de aur

În unele cazuri trebuie să apelăm la specialiști

După cum spuneam, există mai multe metode prin care ne putem curăța bijuteriile, însă în unele cazuri este necesară intervenția specialiștilor. Mai exact, dacă bijuteria nu poate fi curățată acasă prin metodele obișnuite, înseamnă că are nevoie de o intervenție cu ultrasunete, iar acest lucru trebuie făcut doar de persoanele care cunosc proprietățile metalelor prețioase.

De asemenea, este necesară intervenția unui specialist și atunci când pietrele prețioase se desprind de pe bijuterii. Dacă încercăm să le reparăm singuri, am putea face mai mult rău decât bine.