Home » Cum să faci orice » Cum desfaci rapid și ușor coaja nucilor, alunelor sau a fisticului. 7 trucuri și soluții care îți pot fi de mare folos

Cum desfaci rapid și ușor coaja nucilor, alunelor sau a fisticului. 7 trucuri și soluții care îți pot fi de mare folos

Alexandru Cazacu / 17.09.2021, 09:59
Cum desfaci rapid și ușor coaja nucilor, alunelor sau a fisticului. 7 trucuri și soluții care îți pot fi de mare folos

Consumul de oleaginoase aduce nenumărate beneficii pentru sănătatea organismului uman. Dacă ești un fan înrăit al acestora și îți plac la nebunie nucile, alunele și arahidele, noi îți vom spune mai departe cum poți să le desfaci mai ușor coaja. Aceste trucuri îți vor fi cu siguranță de ajutor.

Cum desfaci rapid și ușor coaja nucilor, alunelor sau a fisticului

După cum vă spuneam, oleaginoasele sunt foarte sănătoase și extrem de bune la gust. În urătoarele rânduri, noi îți vom prezenta câteva trucuri care îți vor fi de folos atunci când vrei să le desfaci. Iată cum spargi mai ușor nucile.

Desfacerea unor nuci poate fi foarte iritantă, mai ales atunci când nu ai răbdare. Ei bine, dacă ai nuci sau migdale care nu se sparg ușor și îți este greu să scoți miezul, poți să le lași mai întâi pentru aproximativ o oră la congelator. Cu siguranță, îți va fi mult mai ușor după ce le scoți.

Potrivit unora, o altă metodă eficientă care te va ajuta să spargi nucile sau alunele mai ușor, este să le lași un sfert de oră în apă clocotită.

În apropierea sărbătorilor, multe gospodine sunt în criză de timp, mai ales pentru că trebuie să gătească fel și fel de prăjituri. Ei bine, la cozonac trebuie să spargem foarte multe nuci, iar asta durează. Ca să ne vină mai ușor, putem să punem nucile în apă cu sare de cu seară și să le lăsăm până a doua zi dimineață. Cu siguranță, spargerea acestora va fi mult mai ușoară.

Cum desfaci nucile

De asemenea, poți să desfaci nucile cu ajutorul unui cuțit de bucătărie. Mai exact, trebuie să introduci vârful cuțitului în partea moale dinspre locul unde a fost codița și să îl rotești. În acest fel, nuca se va desface foarte ușor.

Cum poți să desfaci rapid și ușor coaja nucilor, alunelor sau a fisticului
Cum poți să desfaci rapid și ușor coaja nucilor

Cum desfaci ușor Fisticul

Mulți oameni iubesc fisticul, însă atunci când îl consumi, desfacerea acestuia poate fi foarte iritantă. Ei bine, dacă te chinui să desfaci coaja fisticului, ca să ajungi la deliciosul sâmbure, poți să folosești o bucată de coajă de la un fistic deja spart. Tot ce trebuie să faci, este să împingi această bucată de coajă în locul unde fisticul este crăpat.

Cum cureți alunele de coajă

Te-ai pus pe canapea în fața televizorului și vrei să te bucuri de gustul deosebit al alunelor, însă știm cu toții cât de greu se curăță coaja subțire și fină. Pe lângă asta, se face și multă mizerie. Ei bine, ca să scapi de cojițe ai nevoie de o sticlă de plastic și un aspirator. Pune alunele în sticlă, scutură bine și aspiră cojile în timp ce agiți sticla de plastic.

Cum spargi ușor o nucă de cocos

Știm cu toții cât de greu poate fi să spargi o nucă de cocos. Ei bine, acest lucru se poate face mult mai ușor cu ajutorul unui truc simplu. Tot ce trebuie să faci este să lași nuca de cocos în cuptorul încins pentru aproximativ 10 minute. Apoi învârte vârful unui cuțit în gaura moale a nucii de cocos.