Home » Cum să faci orice » Cum dezgheți rapid și sigur carnea. 2 metode simple cu rezultate umitoare

Cum dezgheți rapid și sigur carnea. 2 metode simple cu rezultate umitoare

Manolică Anca / 20.04.2021, 16:40
Cum dezgheți rapid și sigur carnea. 2 metode simple cu rezultate umitoare

Când ai cumpărat mai multă carne și știi că nu o poți prepara pe toată deodatpm cea mai la îndemână și, totodată, sigură soluție este aceea de a o congela. Însă ce te faci când trebuie să o dezgheți rapid sau când uiți să o scoți în timp util de la congelator? Ei bine, există câteva metode la îndemână. Iată cum dezgheți rapid și sigur carnea.

Cum dezgheți rapid și sigur carnea

De multe ori, atunci când facem cumpărăturile, alegem să cumpărăm o cantitate mai mare produs, pentru a nu ne plimba toată ziua pe la supermarket. Acest lucru este valabil și în cazul cărnii. Ei bine, însă, aceasta trebuie preparată destul de repede de la data cumpărării, pentru că riscăm să se strice, în cazul în care nu o băgăm la congelator.

Dar ce te faci când, ajungi acasă după o zi grea de muncă, ai o foame de lup, și realizezi că trebuie să te apuci de gătit. Colac peste pupăză, ai uitat de dimineață să scoți carnea de la congelator. Iată cum dezgheți rapid și sigur carnea, prin două metode simple:

1. Metoda „oala cu apa caldă”

Ai o bucată de carne pe care ți-ai propus să o gătești, dar ai uitat să o scoți din timp de la congelator pentru a se dezgheța. Ei bine, iată ce trebuie să faci: ia două oale de inox și întoarce una cu gura în jos pe masă, iar deasupra, pe fundul ei mai exact, pune pachetul de carne congelată. Umple cea de-a doua oală cu apă calda și pune-o peste pachetul de carne. În maximum 10 minute, carnea va putea fi numai bună de preparat.

Metode simple și sigure prin care să dezgheți carnea
Metode simple și sigure prin care să dezgheți carnea

2. Metoda „scufundarea în apă rece”

O alta variantă sigura pentru a dezgheța rapid și sănătos carnea de la congelator este să o pui într-o pungă din plastic închisă bine, pe care să o așezi apoi într-un vas cu apă la temperatura camerei. Atenție, nu folosi apă caldă! Sschimbă apa la fiecare 30 de minute, până când carnea este complet dezghețată. Bucățile mai mici de carne se decongelează în aproximativ o oră, iar cele mai mari în două-trei ore. Nu lasa carnea în apă mai mult de patru ore.

Care este, totuși, cea mai bună metodă

Fără îndoială, cea mai bună metodă pentru a dezgheţa carnea este să o scoți din congelator şi să o lași la frigider. În acest mod, ea va sta la o temperatură constantă, potrivită, iar bacteriile nu se vor putea dezvolta. În acest fel, va fi perfectă pentru consum. Departamentul pentru Agricultură a Statelor Unite ale Americii susține că dacă dezgheți carnea în acest mod, ea poate fi chiar recongelată dacă nu mai vreţi să o gătești astăzi, mâine,

De asemenea, dezgheţatul cărnii în frigider nu este doar o chestiune de siguranţă a alimentelor, ci şi una de gust. În mometul preparării, aceasta va avea o textură mult mai bună pentru că umiditatea este reabsorbită în fibre. În cazul decongelării rapide, aceasta va fi mult mai uscată şi mai tare.