Home » Cum să faci orice » Cum faci cea mai bună ciorbă de cartofi. Secretul gustului desăvârșit, dezvăluit de chef Sorin Bontea

Cum faci cea mai bună ciorbă de cartofi. Secretul gustului desăvârșit, dezvăluit de chef Sorin Bontea

Alexandru Cazacu / 06.03.2022, 11:42
Cum faci cea mai bună ciorbă de cartofi. Secretul gustului desăvârșit, dezvăluit de chef Sorin Bontea

Românii sunt mari iubitori de ciorbe, iar cea de cartofi se numără printre preferatele tuturor. Este simplu de făcut, însă foarte gustoasă, sănătoasă și sățioasă. Așadar, în rândurile de mai jos, noi îți vom spune cum să faci cea mai bună ciorbă de cartofi. Chef Sorin Bontea a dezvăluit secretul pentru un gust desăvârșit.

Cum faci cea mai bună ciorbă de cartofi

Acesta este o ciorba simpla de cartofi cu morcov, roșii și mărar, însă este extrem de savuroasă și aromată. Ingredientele sunt simple și ieftine, dar foarte sănătoase. Ba chiar mai mult de atât, timpul alocat pentru prepararea ciorbei de cartofi este și foarte redus.

Indiferent dacă o mâncăm într-o zi de post sau în orice altă zi, o ciorbă de cartofi înăcrită cu zeamă de varză merge de minune. Rețeta pe care o vom prezenta astăzi este foarte ușor de preparat, iar ingredientele necesare le putem găsi în majoritatea bucătăriilor. Hai să vedem care este modul de preparare și de ce avem nevoie pentru cea mai bună ciorbă de cartofi.

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 roșii tocate
  • 1 legătură mărar proaspăt tocat
  • 1 l zeamă de varză
  • 100 ml ulei
  • apă fierbinte.

Ciorbă de cartofi – mod de preparare

Pentru început vom pune uleiul la încins într-o oală. Adăugăm cele două cepe tocate mărunt, pe care le călim, amestecând din când în când cu o lingură de lemn. Punem în oală și morcovul dat prin răzătoarea mare și le lăsăm să se călească în continuare. Între timp, într-o oală mai mică punem zeama de varză la fiert.

Turnăm peste ceapă și morcov puțină apă, pentru a le înăbuși. Când apa s-a evaporat, iar legumele sunt moi, adăugăm în oală și cartofii tăiați în cuburi potrivite. Este important să călim puțin și cartofii, amestecând cu lingura de lemn din când în când pentru ca aceștia să nu se prindă de pereții oalei. Înăbușim și cartofii pentru câteva minute, până când încep să se înmoaie pe margine.

Rețetă de ciorbă de cartofi. Care este secretul gustului desăvârșit
Rețetă de ciorbă de cartofi. Care este secretul pentru un gust desăvârșit

Fierbere

În continuare, vom turna peste cartofi apă fierbinte, însă doar cât să-i acopere. Punem capacul și lăsăm ciorba la foc mic, până când cartofii au fiert. Adăugăm în ciorbă și cele două roșii tocate (putem folosi și roșii la conservă).

Turnăm doar o parte din zeama de varză fierbinte (acesta este motivul pentru care nu am menționat sarea la ingrediente), în funcție de cât de sărată și acră este acesta. Gustăm, iar dacă mai trebuie vom mai adăuga. Lăsăm să fiarbă pentru aproximativ 5 minute și stingem focul.

Ciorba se servește fierbinte cu mărar proaspăt tocat presărat deasupra. Aceasta a fost rețeta de ciorbă de cartofi, iar noi vă dorim să vă bucurați de gustul absolut delicios al acesteia.

Pe lângă faptul că au un gust minunat, ciorbele sunt și foarte sănătoase. Atunci când nu știi ce să faci de mâncare sau când ești în criză de timp, poți să încerci această rețetă minunată. Cu siguranță va fi pe placul tuturor.