Home » Cum să faci orice » Cum intrerupi abonamentul la Netflix dacă, din greșeală, ai setat plata recurentă

Cum intrerupi abonamentul la Netflix dacă, din greșeală, ai setat plata recurentă

Pană Emanuela / 28.08.2021, 15:31
Cum intrerupi abonamentul la Netflix dacă, din greșeală, ai setat plata recurentă

Cu câteva luni în urmă, mai exact pe 7 anuarie 2021, Neflix împlinea cinci ani de prezentă oficială în România. În prezent, serviciile de streaming sunt la mare căutare în țara noastră, iar popularitatea acestora a crescut considerabil în 2020, când oamenii au fost nevoiți să își găsească modalități de entertainment la domiciliu. În România, circa 1.160.000 de oameni au abonament la cel puțin un serviciu de streaming, 464.000 dintre aceștia fiind abonați la Netflix. Dacă te numeri și tu printre ei, însă vrei să-ți întrerupi abonamentul și nu știi cum, află parcurgând paragrafele de mai jos. Află, de asemenea, și ce poți să faci dacă ai setat, din greșeală, plata recurentă.

Netflix. Cum ștergi metoda de plată din cont?

Cu toții am auzit de Netflix, un serviciu online care permite clienților să vizioneze o întreagă colecție de titluri premiate (seriale TV, filme, documentare, desene animate, momente de stand-up comedy, show-uri TV, etc.) pe aproape orice tip de dispozitive conectate la internet, iar mulți dintre noi suntem chiar abonați.

Dacă ești pasionat de cinematografie sau pur și simplu ai vrut să te poți bucura de filme și seriale fără să fii agasat de zeci de reclame și ți-ai făcut abonament la Netflix, însă acum vrei să-l închizi sau să schimbi metoda de plată, acest articol este pentru tine.

În mileniul vitezei se cere ca mai toate acțiunile pe care le executăm să fie finalizate în cel mai scurt timp posibil, iar pentru asta, majoritatea companiilor ne întind „o mână de ajutor“. Așa se întâmplă și cu plata recurentă, care constă în debitarea la perioade fixe de timp a cardului tău bancar, în vederea prelungirii serviciilor achiziționate. Aceasta opțiune face ca proforma generată în cont să fie achitată automat, fără să fie nevoie ca tu să urmărești situația financiară din contul de client.

Dacă atunci când ți-ai făcut abonament, însă, ai setat din greșeală plata recurentă și nu vrei ca banii să-ți mai fie retrași din cont la data prestabilită, atunci iată ce trebuie să faci:

  1. Pentru a șterge metoda de plată din cont, selectează Gestionarea informațiilor de plată din Cont și Șterge metoda de plată pe care vrei să o elimini.
  2. În cazul în care ai înregistrată o singură metodă de plată, nu o vei putea șterge până nu adaugi o nouă metodă de plată (în momentul în care o metodă de plată este ștearsă din cont, Netflix nu mai poate percepe tariful abonamentului prin metoda de plată respectivă decât dacă aceasta este din nou adăugată în contul Netflix).

Atenție! Serviciul de relații cu clienții nu poate șterge o anumită metodă de plată din cont. Totuși, dacă nu plătești prin intermediul unui partener sau al unui card cadou, se pot șterge toate metodele de plată înregistrate.

Notă: Odată ștearsă metoda de plată, dacă dorești continui să folosești serviciul Netflix, trebuie să adaugi o nouă metodă de plată în cont înainte de încheierea perioadei de facturare în curs.

Citește și: Lista completă de filme și seriale care vor apărea în luna septembrie pe Netflix

Cum anulezi contul Netflix?

În cazul în care vrei, totuși, să părăsești platforma, ceea ce înseamnă anularea contului și implicit a abonamentului, trebuie să știi că pașii pe care trebuie să-i urmezi sunt cât se poate de simpli.

Cum intrerupi abonamentul la Netflix dacă ai setat plata recurentă
Cum intrerupi abonamentul la Netflix dacă ai setat plata recurentă

Așadar, iată ce trebuie să faci:

Atenție! Acestea sunt singurele metode prin care îți poți anula contul și abonamentul. Deconectarea de la contul Netflix sau ștergerea aplicației nu îți anulează contul.