Home » Cum să faci orice » Cum poate fi refolosit zațul de la cafea. Multe gospodine folosesc aceste trucuri

Cum poate fi refolosit zațul de la cafea. Multe gospodine folosesc aceste trucuri

Manolică Anca / 23.07.2021, 16:53
Cum poate fi refolosit zațul de la cafea. Multe gospodine folosesc aceste trucuri

Cum poate fi refolosit zațul de la cafea. Dacă și tu ești zilnic băutor de cafea, cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată ce ai putea face cu zațul despre care cu toții spun că are beneficii multiple. Ei bine, după ce vei citi râdurile de mai jos, nu îl vei mai arunca niciodată.

Cum poate fi refolosit zațul de la cafea

Dacă tot obisnuiești să bei cafea în fiecare dimineață, de ce să nu „reciclezi” zațul de cafea până seara când te întorci acasa? Nici nu ai idee cât de folositor poate fi. Astfel, o plăcere se poate transforma în ceva util şi, nu în ultimul rând, economic. Iată cum poate fi refolosit zațul de la cafea:

  • Împrospătarea garderobei

Atunci când îți lipezești hainele de toamnă sau cele de culoare maro, nu uita să torni o ceşcuţă cu cafea şi zaţ în apă. Acesta va forma un colorant simplu, natural și rapid. Așadar, înmoaie zaţul de cafea în apă fierbinte timp de zece minute sau așteaptă până când apa se colorează maro deschis, apoi îndepărtează apoi zaţul cu ajutorul unui filtru. Vei vedea că vei îîntreţine mai bine materialul, iar culorile hainelor vor fi mai accentuate. Poți, de asemenea, să îl folosești pentru colorarea hârtiei şi chiar a ouălor de Paşte.

  • Curăţarea scrumului de ţigară

Dacă te-ai confruntat și tu cu pete de scrum de țigară, ei bine iată un truc eficient. Tot ce trebuie să faci este să împrăștii puţin zaţ peste şi să folosești un prosop pentru a curăţa scrumul de ţigară, după care clătește cu apă fierbinte. De asemenea, zațul mai poate fi folosit și înainte de a curăţa şemineul, soba cu lemne, deoarece zațul presărat va împiedica formarea norilor de cenușă.

  • Cum poate fi refolosit zațul de la cafea. Eliminarea mirosurilor neplăcute

Zaţul de cafea te ajută să scapi de mirosurile neplăcute ale mâinilor de la ceapă, usturoi, pește care nu ies foarte ușor, chiar dacă te speli și cu săpun. usturoi, de ceapă şi de peşte care persistă chiar şi după ce vă spălaţi cu săpun. Aşa că, după ce ai terminat de făcut mâncarea, freacă-ți mâinile cu zaţ de cafea, după care clătește-te cu apă caldă și săpun.  Vei vedea că mirosul va dispărea imediat.

  • Hrănirea plantelor şi alungarea insectele

Zaţul de cafea se poate usca la cuptor şi păstrat într-un borcan curat pentru numeroasele sale întrebuinţări. Pus în pământul florilor din ghiveci sau din grădină, zațul va acționa pe post de îngrăşământ natural: tufelor de trandafiri, azaleelor, rododendronului, cameliilor le priesc foarte bine mineralele, vitaminele şi azotul care se regăsesc în zaț. De asemenea, acest îngrăsământ natural va ține la distanță pisicile, care își fac nevoile adesea în grădină.

Zațul de cafea hrăneşte plantele şi alungă insectele

Zațul de cafea hrăneşte plantele şi alungă insecteleDe asemenea, zațul este benefic și plantelor agricole precum roşiile, morcovii sau pepeni. Zaţul de cafea aduce un plus de vitamine, minerale şi nitrogen solului, îmbunătăţind calitatea legumelor şi protejându-le de invazia insectelor. Aşadar, scapă de acești musafiri nepoftiți împrăştiind zaţ de cafea în sol!

  • Cum poate fi refolosit zațul de la cafea. Odorizarea frigiderului

Până acum știai de bicarbonatul de sodiu că este bun odorizant pentru frigider, dar ce să mai dai bani pe el când poți folosi zațul de cafea? Un recipient plin poate fi la fel de eficient. Pentru rezultate şi mai bune, lasă zaţul la uscat peste noapte, pe o hârtie de copt. Apoi pune-l într-o ceaşcă sau într-un recipient deschis de depozitare și lasă-l în frigider. Vei vedea cum mirosurile neplăcute din frigider vor dispărea ca prin minune.

  • Degresarea oalelor şi tigăilor

Zaţul de cafea este un ajutor de nădejde și la curăţarea unor vase de bucătărie în care s-a ars mâncarea. Dacă vrei să scapi rapid de grăsimea de pe oale şi de pe tigăi fără prea mult efort, atunci spală vesela murdară cu zaţul de cafea, frecându-le cu un burete de sârmă.