Home » Cum să faci orice » Cum poți să cureți grătarele aragazului. Acest produs minune, care se găsește în orice bucătărie, îți va fi de mare ajutor

Cum poți să cureți grătarele aragazului. Acest produs minune, care se găsește în orice bucătărie, îți va fi de mare ajutor

Alexandru Cazacu / 03.12.2021, 10:58
Cum poți să cureți grătarele aragazului. Acest produs minune, care se găsește în orice bucătărie, îți va fi de mare ajutor

Toată lumea știe că grătarele aragazului nu sunt chiar atât de simplu de curățat. Acestea ne pot da mari bătăi de cap, mai ales dacă nu știm exact cum să procedăm atunci când vrem să îndepărtăm murdăria de pe ele. Din fericire, există o soluție simplă pentru a face acest lucru. Iată cum poți să cureți grătarele aragazului cu ajutorul unui produs, pe care îl găsim în orice bucătărie.

Cum poți să cureți grătarele aragazului

Dacă te-ai apucat de curățat aragazul și nu știi cum să cureți grătarele pline de grăsime arsă, nu trebuie să intri în panică, deoarece noi îți vom spune în următoarele rânduri cum se curăță acestea. Metoda este foarte simplă și nu vei avea nevoie de produse speciale. Iată cel mai simplu mod de a curăța grătarele aragazului.

Pentru această metodă vom avea nevoie de o cadă destul de mare, încât să încapă grătarele aragazului. De fapt, putem folosi chiar și cada de baie. Așadar, vom așeza pe fundul căzii un prosop mare (sau o bucată de material textil), pentru a nu zgâria cada. Apoi așezăm deasupra acestora grătarele aragazului și dăm drumul la apă fierbinte, având grijă ca aceasta să acopere complet grătarele.

Apoi, vom pune în apă un 50 ml de detergent de vase și o lingură de bicarbonat de sodiu. Ei bine, curățarea grătarelor o să dureze ceva timp, deoarece le vom lăsa peste noapte în cada cu soluție. Cu toate acestea, a doua zi vom fi foarte mulțumiți de rezultat. Așadar, dimineață când ne trezim, cu ajutorul unui burete abraziv vom îndepărta murdăria de pe grătare. Resturile de mâncare și grăsimile arse se vor curăța foarte ușor.

Metode de curățare a grătarelor de la aragaz
Cum poți să cureți grătarele aragazului. Metoda simplă și eficientă

O altă metodă de a curăța grătarele aragazului

Această modalitate de a curăța grătarele aragazului nu este foarte diferită de cea prezentată mai sus. Pentru această metodă vom avea nevoie de detergent solid (poate fi de vase sau pentru rufe), un prosop mare și un burete abraziv.

Vom proceda la fel, adică așezăm prosopul pe fundul căzii, dăm drumul la apă fierbinte până ajunge la aproximativ 10 cm adâncime. În continuare, vom amesteca într-o cană 3/4 detergent și 1/4 apă fierbinte, pentru a obține o pastă. Aplicăm pasta pe grătarele aragazului și presărăm deasupra acesteia o altă cană de detergent, după care lăsăm grătarele la muiat peste noapte.

Evident, murdăria arsă nu se va curăța singură peste noapte, însă lăsând grătarele la muiat pentru câteva ore, ne va fi foarte ușor să le curățăm a doua zi. În cel mult 10 minute de frecat grăsimea arsă va dispărea. Așadar, a doua zi scoatem grătarele din apă și le frecăm cu buretele abraziv, aplicând puțin detergent și pe suprafața acestuia. Dacă buretele nu ajunge în locurile mai greu accesibile, putem folosi o periuță de dinți veche, pe care o vom uda și încărca cu detergent.

Acum tot ceea ce mai avem de făcut este să clătim bine grătarele, le ștergem cu un prosop de hârtie și le punem la locul lor.