Home » Cum să faci orice » Cum poți să cureți suprafețele de oțel inoxidabil din casă. Vei scăpa de multe bătăi de cap

Cum poți să cureți suprafețele de oțel inoxidabil din casă. Vei scăpa de multe bătăi de cap

Alexandru Cazacu / 26.10.2021, 14:07
Cum poți să cureți suprafețele de oțel inoxidabil din casă. Vei scăpa de multe bătăi de cap

Cu siguranță, tuturor ni s-a întâmplat să stropim murdărim de mâncare suprafețele de oțel inoxidabil. Dacă și ție ți s-a întâmplat acest lucru, noi îți vom spune în următoarele rânduri cum poți să cureți aceste suprafețe. Metodele sunt foarte eficiente și te vor ajuta să scapi de murdărie.

Cum poți să cureți suprafețele de oțel inoxidabil

Deși unii pot fi de altă părere, nu este chiar atât de ușor să cureți și să redai luciul de odinioară suprafețelor de oțel inoxidabil, mai ales atunci când nu știi cum să faci acest lucru. Ei bine, în continuarea acestui articol, noi îți vom spune cum poți să redai aparatelor tale electrocasnice strălucirea.

Mai întâi, trebuie să menționăm faptul că, pentru a curăța aceste suprafețe trebuie să ai destulă răbdare. Majoritatea suprafețelor de oțel inoxidabil sunt acoperite de un strat de lac, așadar, înainte de a te apuca de șters, ar fi recomandat să citești manualul de utilizare a aparatului respectiv. În caz contrar, riști să zgârii suprafața și să lași mai multe urme. Mai exact, acolo vei afla ce produse de curățare trebuie să folosești și care sunt substanțele pe care să le eviți. Acestea fiind spuse, haideți să vedem cum trebuie să procedăm.

Pașii de urmat la curățarea suprafețelor de oțel inoxidabil

Pentru început, vom umple un lighean cu apă caldă, iar cu ajutorul unei lavete vom îndepărta petele sau resturile de murdărie de pe suprafețe. Cu toate acestea, este recomandat să frecați în același sens cu liniile care se pot observă pe aceste suprafețe. Da, există unele linii (un anumit model) pe suprafețele de oțel inoxidabil, care se pot observa doar dacă te uiți puțin mai atent.

Dacă urmele de mâncare sau murdărie sunt mai încăpățânate și nu vor să iasă, atunci poți pune în apă și câteva de picături de detergent de vase. După ce te-ai asigurat că îndepărtat murdăria, șterge bine cu o lavetă curată urmele de detergent. Acum, cu ajutorul unei cârpe uscate din microfibră, lustruiește suprafața, având grijă să urmărești sensul liniuțelor menționate mai sus. Pentru ca electrocasnicele tale să strălucească trebuie să înmoi cârpa în puțin oțet. După ce ai făcut toate acestea, șterge cu o lavetă umedă, iar apoi cu o cârpă uscată.

Cum să cureți suprafețele de oțel inoxidabil
Cum să cureți suprafețele de oțel inoxidabil

Bicarbonatul de sodiu îți poate fi util

La curățarea suprafețelor de oțel inoxidabil din casa ta, poți folosi și puțin bicarbonat de sodiu. Tot ce trebuie să faci este să presari puțin bicarbonat pe suprafață și să ștergi cu o lavetă umedă resturile de mâncare sau murdăria. Cu toate acestea, trebuie să ai în vedere sensul liniuțelor și să freci în direcția acestora. De asemenea, este foarte important să nu apăsăm cu forță.

Evident, după ce am făcut toate acestea va trebui să spălăm suprafața cu o cârpă umedă, ca să nu rămână urme de bicarbonat. După ce am spălat suprafața respectivă , luăm o cârpă curată și uscată din microfibră și ștergem bine. Totul trebuie să fie uscat după ce am terminat de șters.