Home » Cum să faci orice » Cum poți să deblochezi orice telefon, dacă ai uitat parola. Tot ce trebuie să știi

Cum poți să deblochezi orice telefon, dacă ai uitat parola. Tot ce trebuie să știi

Alexandru Cazacu / 07.12.2021, 16:24
Cum poți să deblochezi orice telefon, dacă ai uitat parola. Tot ce trebuie să știi

În general, telefoanele mobile pot fi securizate prin setarea unei parole, a unui cod PIN sau a unui anumit model de deblocare. Cu toate acestea, ce putem face atunci când telefonul se închide din diferite motive, iar noi am uitat metoda de deblocare? Află în continuarea acestui articol cum poți să deblochezi telefonul, în cazul în care nu mai știi parola.

Cum poți să deblochezi telefonul, dacă ai uitat parola

Dacă ți-ai uitat codul PIN, parola sau șablonul, deblocarea telefonului poate fi destul de grea, însă nu imposibilă, deoarece există mai multe metode prin care poți face acest lucru. Hai să vedem ce trebuie să faci pentru a avea din nou la dispozitivul tău.

Cum să deblochezi un telefon cu Android dacă ai uitat codul PIN

Dacă dispozitivul tău rulează cu sistemul de operare Android, iar versiunea acestui este 4.4 sau mai nouă, ai putea să îl deblochezi cu ajutorul contului Google. Mai exact, după ce introduci metoda incorectă de deblocare de mai multe ori, pe displayul telefonului îți va apărea opțiunea de deblocare prin Google. Așadar, trebuie doar să introduci datele de autentificare ale contului Google, iar apoi alege „Conectare”.

Se poate întâmpla să uiți și datele contului tău Google, însă poți remedia și această problemă. Dacă ai uitat parola contului, poți să accesezi pagina „Google Account Recovery”, unde vei răspunde la o serie de întrebări cu privire la informații personale. În acest fel, Google va verifica identitatea și îți va restabili accesul la cont.

Cum deblochezi telefonul Android dacă ai uitat modelul de deblocare (șablonul)

De asemenea, majoritatea telefoanelor mobile pot fi blocate prin așa numitul „Pattern Lock”, adică acel model desenat cu degetul pe ecran. În acest caz, cei care au uitat modelul pot debloca telefonul urmând pașii de mai jos.

Mai întâi, trebuie să introduci orice model incorect de minim cinci ori. După ce ai făcut acest lucru, pe ecranul telefonului va apărea un mesaj precum că trebuie să aștepți 30 de secunde, pentru a putea încerca din nou. După ce apeși butonul „OK”, în dreapta jos va fi afișată opțiunea „Forgot Pattern”.

Cu toate acestea, pentru această metodă este necesar să știi codul PIN pe care l-au utilizat atunci când ai setat șablonul. După ce ai introdus PIN-ul corect, vei putea alege un nou model sau dezactiva sistemele de securitate.

Cum poți să deblochezi telefonul, în cazul în care ai uitat parola
Cum poți să deblochezi telefonul, în cazul în care ai uitat parola

Cum deblochezi un telefon cu iOS dacă ai uitat codul PIN

În cazul utilizatorilor iPhone, la introducerea greșită de 6 ori a codului de acces, pe displayul telefonului va apărea mesajul „iPhone is disabled”. Asta arată că dispozitivul este dezactivat, adică parola nu mai poate fi ocolită, iar tu trebuie să repornești telefonul.

În această situație, trebuie să resetezi telefonul la setările din fabrică, iar apoi să restaurezi aplicațiile și datele dintr-o copie de rezervă. Tocmai din acest motiv este indicat să aveți o copie de rezervă actualizată. Iată ce trebuie să faci dacă iPhone-ul tău este dezactivat.

Pornește aplicația iTunes pe un PC sau laptop și conectează telefonul printr-un cablu de tip USB. Acum, pornește modul de recuperare. Acesta poate fi diferit de la un model la altul. După finalizarea procesului de restaurare, telefonul va fi resetat la setările din fabrică. În continuare, urmează instrucțiunile și restaurează-ți telefonul.