Home » Cum să faci orice » Cum poți să readuci la viață chiar și cele mai uscate plante. Aceste 3 ingrediente banale din bucătărie fac minuni

Cum poți să readuci la viață chiar și cele mai uscate plante. Aceste 3 ingrediente banale din bucătărie fac minuni

Manolică Anca / 17.06.2022, 12:29
Cum poți să readuci la viață chiar și cele mai uscate plante. Aceste 3 ingrediente banale din bucătărie fac minuni

Nu durează mult pentru ca o plantă să treacă de la înflorire la arăta ca și cum ar fi pe punctul de a muri. De multe ori, însă, o plantă care pare moartă are încă un pic de viață în ea și va începe să crească din nou aproape miraculos, dacă este îngrijită corespunzător. Află cum poți să readuci la viață chiar și cele mai uscate plante cu câteva ingrediente simple, care sigur se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine.

Cum îți dai seama că o plantă poate fi sau nu salvată

Majoritatea plantelor bolnave suferă din cauza unei îngrijiri necorespunzătoare. Pentru a ști cum să ajuți planta, trebuie să îți dai seama ce se întâmplă cu ea, așa că analizează cu atenție daunele.

Frunzele îngălbenite și căzute pot indica prea multă apă. Frunzele și tulpinile maronii, uscate, pot însemna prea puțină apă. Frunze arse sau transparente? Prea mult sau prea puțin soare. Frunzele deformate sau ciupite semnalează prezența unor dăunători.

Însă, doar pentru că frunzele unei plante sunt uscate și lipsite de viață nu înseamnă că aceasta nu mai poate fi salvată. Verifică dacă tulpinile și rădăcinile dau semne de viață. Ele ar trebui să fie flexibile și ferme, iar culoarea tulpinilor ar trebui să fie verzuie în interior pentru a mai putea reînvia planta.

Dacă nu ești sigur că o ramură este moartă, încearcă testul zgârieturii: folosește o unghie pentru a răzui o parte din stratul exterior al acesteia. Dacă vezi că este verde în interior, aceasta este vie și va putea fi salvată. Dacă tulpinile și rădăcinile sunt moi și fragile, planta este moartă și nu mai poate fi salvată.

Cum poți să readuci la viață chiar și cele mai uscate plante
Cum poți să readuci la viață chiar și cele mai uscate plante

Ingredientele banale din bucătărie care te ajută să readuci la viață chiar și cele mai uscate plante

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a reuși să readuci la viață cele mai uscate plante

  1. o coajă de banană
  2. jumătate de cană de zaț de cafea
  3. coaja de la două ouă

Ce trebuie să faci:

Adaugă toate aceste ingrediente într-un blender, pune puțină apă, după care amestecă-le foarte bine. Pune apoi amestecul obținut la pământul plantei și vei putea observa că, în foarte scurt timp, aceasta își va reveni la viață. Soluția obținută din aceste ingrediente naturale este plină de nutrienți care fac bine plantelor.

Resuscitarea plantelor nu este întotdeauna un succes, mai ales dacă este deja prea târziu. Cu toate acestea, nu înseamnă că plantelor care par moarte nu li se poate da o șansă. Nu strică niciodată să încerci măcar!

În cazul în care planta a murit, poți composta rămășițele lor pentru a genera un sol bogat în nutrienți care poate fi folosit pentru a fertiliza viitoarele plante de apartament sau grădina ta.