Home » Cum să faci orice » Cum poți să scapi de mirosul de fum de țigară din casă. 8 soluții și metode eficiente

Cum poți să scapi de mirosul de fum de țigară din casă. 8 soluții și metode eficiente

Manolică Anca / 27.10.2021, 10:02
Cum poți să scapi de mirosul de fum de țigară din casă. 8 soluții și metode eficiente

Dacă cineva din familia ta este fumător sau prietenii tăi obișnuiesc să fumeze atuni când vin la tine, atunci știi sigur că mirosul de fum de țigară este foarte enervant. Perdelele, hainele, covoarele, pereții, toate prind un miros ciudat care poate persista chiar și luni de zile în țesături. În rândurile de mai jos venim cu câteva sfaturi despre cum să scapi de mirosul de fum de țigară din casă.

Cum scapi de mirosul de fum de țigară din casă

Daca te-ai lăsat recent de fumat sau te-ai mutat într-o nouă locuință în care s-a fumat până atunci, sigur va trebui să faci ceva pentru a elimina mirosul de fim de țigară din casă. Este dificil, mai ales pentru un nefumător, să locuiască într-un spațiu în care s-a fumat constant. Absolut totul are un miros impregnat de fum de țigară și, oricât ai aerisi, este destul de greu de scos acest miros.

Așadar, primul lucru pe care ar trebui să îl faci, dacă mirosul de tutun este de nesuportat, ar fi să reîmprospătezi varul. Daca pereții sunt revopsiți, vei vedea că reușești să scapi de mirosul de fum de țigară din casă. Al doilea pas este să cureți covoarele și toate suprafețele din locuință. Iată cum faci să elimini fumul de țigară din covor:

  • presară bicarbonat de sodiu pe covor sau mochetă
  • așteaptă 30 de minute pentru ca el să acționeze
  • aspiră foarte bine pentru a elimina bicarbonatul de sodiu din covor
  • dacă fumul persistă, pulverizează covorul cu o soluție alcătuită din ½ apă și ½ oțet
  • poți folosi un ventilator pentru a micșora timpul în care covorul se usucă
  • repetă pașii până când mirosul este complet eliminat.
Aerisește bine încăperile din locuință
Aerisește bine încăperile din locuință

Soluții și metode eficiente pentru toate spațiile și lucrurile din casă

Podele se spală bine cu o soluție alcătuită din apă și un detergent cu PH neutru pentru lemn sau bambus. Dacă în casă este linoleu sau vinil, atunci se poate folosi apă și oțet. Nu folosi oțet pentru piatră sau chit.

În cazul în care alegi să nu văruiești, curăță pereții cu o cârpă umedă înmuiată într-o soluție formată din 1/3 apă și 2/3 oțet. Același lucru poți face și în cazul tavanului, pentru că fumul se ridică și el absoarbe o cantitate mare de miros. Dacă acesta are o textură aparte, atunci pulverizează soluția pe toată suprafața lui. Vei vedea că atât mirosul de oțet, cât și cel de fum de țigară vor dispărea repede.

Draperiile, perdelele sau jaluzelele au absorbit și ele, cu siguranță, mult fum. Bagă-le la mașina de spălat sau alege să apelezi la serviciile unei curățătorii profesionale.

Nu uita de sertare, dulapuri, sau toate spatiile închise. Amestecă ½ apă și ½ oțet și pulverizează amestecul în interiorul acestora pentru a scăpa de mirosul de fum de țigară. La final, deschide larg geamurile și aerisește totul cum trebuie. În cazul în care mirosul persistă în dulapuri sau sertare, folosește castroane cu boabe de cafea sau cocoloașe din bucăți de ziare, care absorb și vor elimina acest fum.

De asemenea, în cameră poți să mai pui castronașe cu oțet sau amoniac ori poți fierbe coji de lamâie și portocală, pentru că aburii lor contribuie și ei la eliminarea mirosului.