Home » Cum să faci orice » Cum poți să scapi de petele de grăsime de pe geamuri. Soluția banală și eficientă

Cum poți să scapi de petele de grăsime de pe geamuri. Soluția banală și eficientă

Alexandru Cazacu / 27.09.2021, 09:42
Cum poți să scapi de petele de grăsime de pe geamuri. Soluția banală și eficientă

De multe ori, fie că le atingem cu degetele, fie că le stropim din greșeală, pe geamurile locuinței noastre rămân urme de grăsime. Indiferent dacă suntem sau nu curați pe mâini, cu siguranță acestea vor lăsa urme atunci când atingem sticla ferestrelor. În acest context, noi îți vom spune în în rândurile următoare cum poți să scapi de petele de grăsime de pe geamuri. Această metodă este foarte simplă, însă rezultatele vor fi incredibile.

Cum poți să scapi de petele de grăsime de pe geamuri

Urmele de degete și stropii de grăsime sunt unele dintre cele mai frecvente urme de pe geamurile casei tale și necesită o curățare regulată. În ceea ce privește urmele de degete, acestea cu siguranță vor apărea, mai ales dacă aveți copii. De asemenea, atunci când gătim, grăsimea și uleiul se emană în aer și se depun pe suprafețele și ferestrele bucătăriei. Prin urmare, aceste pete de grăsime necesită o curățare adecvată cu soluții eficiente de curățare.

La curățarea geamurilor trebuie să avem în vedere doi factori importanți. Mai exact este vorba de soluția pe care care o folosim și metoda de curățare. Ambele sunt importante dacă vrem să avem o fereastră curată, fără urme. Acestea fiind spuse, hai să vedem cum poți să scapi de grăsimea de pe geamuri.

Metodă eficientă de a curăța urmele de grăsime de pe geamuri

Există mai multe moduri de a îndepărta urmele de grăsime de pe geamuri și nu este chiar foarte greu să cureți ferestrele casei tale, mai ales dacă știi ce trebuie să faci. Așadar, dacă te-ai decis că geamurile tale trebuie curățate, vei avea nevoie de un pulverizator, puțin oțet alb și 2 picături de detergent lichid pentru vase. Mai precis, pune în pulverizator, o soluție formată din 1/2 oțet, 1/2 apă și 2 picături de detergent de vase, după care amestecă bine.

În continuarea, pulverizează soluția pe o zonă mică din partea de sus a geamului. De ce pulverizăm doar pe suprafețe mici? Ei bine, dacă cantitatea de soluție este prea multă se va scurge pe geam și nu va avea timp să acționeze. Așadar, lasă soluția să își facă efectul pentru câteva secunde, iar cu ajutorul unei cârpe din micro-fibră (ca să nu lase scame), freacă zona într-o mișcare orizontală, apoi verticală până când dispare toată soluția. Dacă este nevoie, repetă pașii de mai sus. Apoi, continuă să cureți, lucrând tot cu zone mici, ghidându-te după rânduri imaginare.

Cum poți să scapi de petele de grăsime de pe ferestre
Cum scapi de petele de grăsime de pe geamuri

Cum să cureți oglinda din baie

O altă problemă cu care ne întâlnim adesea este murdăria de pe oglinda din baie. De multe ori, când ne uităm în oglindă, putem observa pete de apă sau stropi de la diferite produse pe care le folosim. Uneori este nevoie doar de o ștergere rapidă folosind doar o cârpă curată, însă câteodată petele de pe oglindă ne pot da mari bătăi de cap.

Din fericire, metoda prezentată mai sus este la fel de eficientă și pentru oglinda din baie. Trebuie doar să pregătești aceeași soluție și să urmezi aceiași pași. Ai grijă să folosești o cârpă curată care să nu lase scame.