Home » Cum să faci orice » Cum poți să scapi de petele de grăsime de pe lemn. Metoda simplă și la îndemâna oricui

Cum poți să scapi de petele de grăsime de pe lemn. Metoda simplă și la îndemâna oricui

Alexandru Cazacu / 26.09.2021, 15:06
Cum poți să scapi de petele de grăsime de pe lemn. Metoda simplă și la îndemâna oricui

Se poate întâmpla ca din neatenție s-au din grabă să pătăm suprafețele de lemn cu diferite tipuri de grăsime. Ei bine, dacă și tu te afli într-o asemenea situație, în rândurile următoare poți afla cum să scapi de petele de grăsime de pe lemn. Aceste soluții îți vor fi cu siguranță de ajutor.

Cum să scapi de petele de grăsime de pe lemn

După cum spuneam, poți să cureți petele de grăsime de pe lemn fără prea multe bătăi de cap. Fie ca este vorba despre o masă de lemn, un tocător sau chiar parchet, petele de pe aceste suprafețe se pot scoate chiar foarte ușor. Tot ceea ce trebuie să faci este să urmezi câțiva pași simpli.

Așadar, mai întâi va trebui să tamponezi suprafața pătată cu un burete pentru a îndepărta excesul de grăsime. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți atunci când facem acest lucru, deoarece o putem întinde mai tare. Ba chiar mai mult de atât, dacă ești inspirat și folosești repede buretele pentru a absorbi grăsimea, ai putea chiar să îndepărtezi pata pe loc.

Ei bine, după ce ai absorbit surplusul de grăsime, trebuie să faci o soluție dintr-o parte de oțet și una de apă călduță. Amestecă bine lichidul, după care înmoaie o cârpă curată în soluție și curăță suprafața de lemn pătată. Dacă pata de grăsime nu iese din prima, repetă pașii de mai sus. După ce ai curățat pata de grăsime, șterge suprafața cu un o cârpă uscată și curată.

Cum să scapi de petele de grăsime de pe suprafețele de lemn
Cum să scapi de petele de grăsime de pe lemn. Metoda simplă și eficientă

Poți scoate pata de grăsime cu detergent de vase

Dacă totuși nu ai reușit să scoți pata de grăsime de pe lemn folosind metoda anterioară, înseamnă că grăsimea a pătruns mai adânc. Cu toate acestea, nu trebuie să intri panică, deoarece există o soluție și în acest caz. Mai exact, poți să faci o soluție dintr-o linguriță de detergent lichid de vase și apă călduță. Pune detergentul într-un pulverizator, umple recipientul cu apă caldă și amestecă soluția bine.

Pulverizează suprafața pătată cu acest amestec și lasă soluția să acționeze pentru aproximativ 10 minute. În continuare, ia o cârpă sau un burete curat și freacă suprafața afectată, folosind mișcări circulare. Atenție însă să nu apeși prea tare, deoarece poți întinde pata mai mult. La fel ca și în metoda de mai sus, dacă pata de grăsime nu a ieșit, poți să repeți pașii menționați, până când aceasta va dispărea complet. După ce ai făcut toate aceste lucruri, șterge suprafața curată cu o cârpă uscată.

Așadar, petele de grăsime de pe suprafețele din lemn pot fi foarte greu de curățat, mai ales dacă nu știi ce să faci. Mai mult de atât, această problemă este aproape inevitabilă în bucătărie. În cazul în care nu vrei să folosești produse chimice foarte puternice de curățare, aceste pete îți pot da mari bătăi de cap. Ei bine, după cum ați putut observa, există soluții pentru a scăpa de grăsimea de pe suprafețele din lemn.