Home » Cum să faci orice » Cum poți să scapi rapid de părul de animale din casă. 12 soluții rapide

Cum poți să scapi rapid de părul de animale din casă. 12 soluții rapide

Ileana Mladinoiu / 09.08.2022, 12:08
Cum poți să scapi rapid de părul de animale din casă. 12 soluții rapide

Se întâmplă ca părul animalului tău de companie să se agațe de toate țesăturile din casă: perdele, perne, draperii, covoare. Chiar și hainele tale plătesc prețul. Vei găsi și mai mult păr cu cât îi permiți companionului să se așeze pe canapea sau pe un fotoliu. Din păcate, căderea părului de pisică ori câine este ceva natural, cu excepția anumitor cazuri.

Cum poți să scapi rapid de părul de animale din casă

Indiferent cât de mult ne iubim prietenii cu patru picioare, nimănui nu-i place să găsească păr prin toată casa sau să se agațe de hainele noastre. Cel mai frustrant lucru este să pornești uscătorul sau mașina de spălat pentru a descoperi că nu poți scăpa de tot acel păr. Vestea bună este că există o serie de soluții pentru a face față.

Pentru a limita părul întins în casă peste tot, amintește-ți să-ți periezi animalul de companie în mod regulat. Întreținerea periodică este foarte importantă, cu atât mai mult dacă ai de-a face cu mult păr de animale de companie pe hainele tale. În plus, am descoperit trucurile bunicii ușor de pus în practică.

1. Burete umed pentru țesături

Pentru a îndepărta părul de câine sau de pisică de pe fotoliile din material textil, utilizează un burete umed, curat, de preferință nefolosit încă. Frecați ușor în cercuri mici și toate firele de păr ies fără dificultate.

2. Mănușă de cauciuc

Acest material pentru mănuși de spălat vase este magic. Pur și simplu pune-o și rulează mâna cu mișcări circulare pe canapele, perne, paturi etc. Este cea mai eficientă metodă de curățare a patului animalului dvs. de companie. Latexul provoacă electricitate statică, permițând astfel firului de păr să se lipească de mănușă.

3. Perie electrostatică

Din plastic și de formă cilindrică, peria atrage părul ca un magnet. Dacă nu vrei sa învestești în perie, colanții  sau  baloanele tale vechi  sunt la fel de eficiente, mai ales pe haine.

4. Oțet alb

Oțetul alb este un produs esențial în gospodărie. Ne permite sa rezolvam multe probleme și poate fi foarte util chiar și când vine vorba de părul de animale. Înainte de a porni mașina de spălat, adăugă aproximativ 120 ml de oțet în compartimentul pentru balsam. Acidul acetic va elibera părul de animale blocat în țesătură.

5. Balon pe cămăși

Aceeași tehnică ca la mănușa de cauciuc. Poți încerca experimentul cu un balon umflat. Freacă-l pe cămașă, astfel încât frecarea să creeze electricitate statică care va atrage inevitabil orice păr spre el.

6. Șervețele umede cu balsam

Dacă ai câteva șervețele de impregnate cu balsam acasă, utilizează-le pentru a îndepărta orice păr de animale de companie lipit de țesături sau haine. Trebuie doar să le treci peste o cămașă de exemplu, iar firele de păr se vor lipi de ele. Poți folosi și șervețele uzate care funcționează la fel de bine ca cele noi. Cu balsamul de rufe poți șterge suprafețele, iar firele de păr se vor lipi în mod natural de el.

Cum poți să scapi rapid de părul de animale din casă
Cum poți să scapi rapid de părul de animale din casă

Alte soluții/metode de îndepărtare rapidă a părului de animale din casă

7. Prosop sau cearșaf pe mobila pe care doarme animalul tău de companie

Dacă nu este prea târziu, obișnuiește animalul de companie să doarmă în coșul lui, mai ales când năpârlește primăvara sau toamna. Nu uita să aspiri în mod regulat pentru a îndepărta cât mai mult păr posibil.

8. Uscarea hainelor înainte de spălare

Aruncă hainele acoperite cu păr în uscător pe un ciclu fără căldură. Setează-l timp de 10 minute, apoi verifică-ți hainele. Dacă încă mai există mult păr pe haine, dă-le încă 5 minute în uscător. Apoi curăță filtrul uscătorului și pune hainele în mașina de spălat ca de obicei.

9. Folosirea rolei adezive

O rolă adezivă este un instrument indispensabil pentru toți proprietarii de animale de companie. Folosiți-o înainte de a vă pune hainele în mașina de spălat și treceți-o din nou peste hainele uscate ca o notă finală.

10. Curățarea periodică a mașinii de spălat

Întreținerea periodică este foarte importantă, cu atât mai mult dacă ai de-a face cu mult păr de animale de companie pe hainele tale. Prin urmare, obișnuiește-te să ștergi în mod regulat tamburul mașinii de spălat rufe sau al mașinii tale de spălat cu uscător. Nu uita să cureți sau să schimbi filtrul în mod regulat.

11. Folosirea bilelor pentru uscător

Sunt utile și pentru îndepărtarea părului de animale de companie. Pune-le în tamburul uscătorului înainte de a începe ciclul de spălare.

12. Alegerea programului potrivit

Să nu uităm că părul de animale poate provoca și reacții alergice. Pentru a le preveni, aflați că unele mașini de spălat sunt echipate cu programul anti-alergic, special conceput pentru a proteja întreaga familie împotriva alergenilor precum părul de animale, acarienii, polenul, reziduurile de detergent praf și chiar mai mult.

Cu toate aceste sfaturi prețioase, nu există nicio îndoială că paturile, canapelele, pernele și hainele tale vor fi mult mai puțin încărcate cu păr. Și vei dori din nou să-ți îmbrățișezi animalul de companie fără teama de a fi invadat de părul său.

Ileana Mlădinoiu