Home » Utile » Cum să alegi corect detergentul de rufe, în funcție de hainele și nevoile tale. Tot ce trebuie să știi

Cum să alegi corect detergentul de rufe, în funcție de hainele și nevoile tale. Tot ce trebuie să știi

Manolică Anca / 18.11.2021, 11:02
Cum să alegi corect detergentul de rufe, în funcție de hainele și nevoile tale. Tot ce trebuie să știi

Cu toții ne dorim un detergent de rufe care să scoată chiar și cea mai imposibilă pată, să miroasă frumos și dacă este și ceva mai ieftin, cu atât mai bine. Iată cum să alegi corect detergentul de rufe, pentru a îndeplini toate aceste dorințe la un loc.

Care este detergentul de rufe potrivit

Detergentul cel mai bun de rufe trebuie să aibă o putere mare de înlăturare a petelor, un parfum plăcut, dar și un preț accesibil. Însă, desigur, toate acestea sunt criterii subiective, pentru că nu există un detergent care să placă tuturor.

Unii preferă un parfum mai intens, în timp ce alții vor unul mai subtil, unii văd că un anumit produs face orice pată să dispară, în timp ce alții văd acel produs dăunător pentru tesăturile și culorile hainelor. În concluzie, cu siguranță am testat și vom mai testa de-a lungul timpului multe tipuri de detergent, de la mai multe branduri, pentru a vedea care este alegerea perfectă pentru fiecare dintre noi.

Criterii de care să ții cont când alegi detergentul de rufe

În cele ce urmează îți vom prezenta câteva din criteriile de care să țiii cont atunci când alegi detergentul de rufe, dar și o serie de avantaje și dezavantaje pentru fiecare opțiune. Vei avea, astfel, o gamă mai restrânsă din care să testezi, pentru a o alege cât mai repede și ușor pe cea potrivită pentru tine.

  • Eficiența în eliminarea murdăriei – toate produsele de pe piață sunt provocate ca fiind produse „minune”, însă în acest caz, secretul stă în concentrația ingredientelor active. Așadar, cu cât concentrația enzimelor este mai mare, cu atât detergentul este mai eficient în eliminarea murdăriei.
  • Culoarea hainelor – există detergenți pentru haine albe, negre și colorate. Astfel, este important să ții cont de culoarea rufelor atunci le speli, pentru a le păstra ca noi cât mai mult timp.
  • Parfumul – la acest moment există o gamă extrem de variată de produse, pentru fiecare gust în parte.
  • Prețul – acesta nu ar trebui să fie un factor decisiv. Unii detergenți se vând la prețuri foarte mari, dar nu își fac treaba așa cum ar trebui, în timp ce unii detergenți cu un preț mai mic sunt extrem de eficienți în scoaterea petelor.
  • Marca – în timp, unii își fac o anumită pasiune sau obicei de a cumpăra produse numai de la o anumită marcă. Nu este neapărat ceva rău, însă important este să rămână deschiși și la alte opțiuni.
Cum să alegi corect detergentul de rufe
Cum să alegi corect detergentul de rufe

Tipuri de detergenți de rufe

Tipul detergentului este, poate, unul dintre cele mai importante criterii în luarea deciziei finale de cumpărare. Desigur, fiecare dintre variante vine la pachet cu avantaje, dar și cu anumite dezavantaje. Hai să vedem care sunt acestea.

  • Detergentul pudră

Aceasta este varianta clasică și cea mai populară, pe care fiecare dintre noi am încercat-o la un moment dat. Este o opțiune ieftină în privința prețului, eficientă în scoaterea petelor și ușor de folosit. Marele dezavantaj este că la temperaturi scăzute ale apei se dizolvă ceva mai greu, apărând acele pete pe haine. De asemenea, ține cont că locul în care se pune detergentul pudră trebuie ceva mai des curățat, pentru a îndepărta depunerile.

  • Detergentul de rufe lichid

În urma testelor efectuate, se pare că detergentul lichid are o eficiență mai mare în eliminarea petelor de grăsime. pentru rezultate și mai bune, detergentul poate fi turnat direct pe pată înainte de spălare. Acest tip se dizolvă rapid chiar și în apă cu o temperatură scăzută.

Și acest tip de detergent se regăsește acum la prețuri bune, însă greșeala multora este că au tendința de a turna mai mult produs decât ar trebui, ceea ce duce la un consum mai rapid și automat costuri mai mari. De aceea, este important să ții cont de specificațiile producătorului și să torni fix cantitatea necesară, cu toate că ar părea puțină la prima vedere.

  • Detergentul capsule

Acestea sunt foarte comode, motiv pentru care mulți au început să le folosească. Uiți de grija porționării detergentului cu acestea. Însă, acestora trebuie să le acordăm o atenție mai mare, mai ales în cazul în care există copii în gospodărie. Ele pot fi foarte ușor confundate cu jucării sau bomboane, deci atenție la locul de depozitare.