Home » Cum să faci orice » Cum să deszăpezești corect mașina. Nu o să-i zgârii vopseaua dacă procedezi așa

Cum să deszăpezești corect mașina. Nu o să-i zgârii vopseaua dacă procedezi așa

Alexandru Cazacu / 27.11.2021, 13:46
Cum să deszăpezești corect mașina. Nu o să-i zgârii vopseaua dacă procedezi așa

Sezonul rece ne bate la ușă, iar cel mai probabil, mulți dintre conducătorii auto vor fi nevoiți în această iarnă să își deszăpezească autoturismele. În continuarea acestui articol, noi îți vom spune cum să deszăpezești corect mașina, astfel încât să nu zgârii vopseaua sau să provoci alte daune caroseriei.

Cum să deszăpezești corect mașina

Cu toate că deszăpezirea mașinii pare să fie o operațiune simplă, dacă nu o faci într-un mod corespunzător, poți să provoci mai multe daune caroseriei. Deși înlăturarea zăpezii de pe autovehicul ne poate da bătăi de cap, este absolut necesar să facem acest lucru, pentru a evita problemele care pot apărea ulterior. Hai să vedem cum se deszăpezește corect mașina și de ce trebuie să faci acest lucru atunci când ninge.

Trebuie să menționăm faptul că deszăpezirea autovehiculului este foarte importantă atât pentru siguranța ta la volan, cât și pentru a celorlalți participanți la trafic. De exemplu, dacă mașina nu este curată, în timpul mersului se pot desprinde bucăți mari de gheață care pot să lovească alte mașini sau pietoni. De asemenea, zăpada trebuie curățată și de pe plafonul autoturismului, deoarece la o frână mai bruscă, aceasta poate ajunge pe parbriz, afectându-ți vizibilitatea.

Dacă procedezi astfel, nu vei zgâria mașina atunci când o deszăpezești

De multe ori, din grabă sau din neatenție, atunci când deszăpezim mașina nu ținem cont de faptul că putem zgâria vopseaua acesteia. Ei bine, știm cum toții că o vopsea nouă este destul de costisitoare. Așadar, dacă nu vrei să zgârii mașina, atunci când o deszăpezești trebuie să ai în vedere mai multe lucruri.

Mai exact, înainte de a începe această operațiune, este recomandat să pornești motorul și să pornești încălzirea mașinii și sistemul de dezghețare a parbrizului și lunetei. Pe lângă faptul că în interiorul automobilului va fi căldură, acest lucru te va ajuta și la deszăpezirea mașinii.

După cum spuneam, la deszăpezirea mașinii, cea mai des întâlnită problemă este apariția zgârieturilor. Așadar, este bine să reduci cât mai mult suprafața de contact. Totodată, este recomandat să dai jos mai întâi zăpada de pe plafon, iar ulterior să cobori pe părți, capotă și portbagaj.

Ce trebuie să faci atunci când deszăpezești mașina
Cum trebuie să deszăpezești corect mașina

Cum deszăpezești corect mașina – folosește o perie specială

De asemenea, nu este indicat să cureți zăpada cu o mătură sau o perie rigidă, deoarece acestea vor lăsa zgârieturi. Așadar, când deszăpezești autovehiculul ar trebui să folosești o perie specială din spumă, moale. Aceasta o poți găsi foarte ușor în comerț, iar prețul nu este deloc ridicat.

Cu toate acestea, dacă nu vrei să investești într-o astfel de unealtă, poți să folosești foarte ușor o pereche de mănuși din piele și să înlături zăpada de pe mașină cu mâna. Dacă nu ai nici astfel de mănuși, chiar dacă o să simți din plin răceala zăpezii, folosește-ți mâinile goale. Astfel vei evita apariția zgârieturilor, iar vopseaua mașinii tale va rămâne intactă.

Să nu uităm să fim atenți atunci când ridicăm ștergătoarele. Dacă acestea sunt înghețate nu trebuie forțate, deoarece le putem rupe sau strica.