Iată că suntem deja la sfârșitul lunii iulie, iar desertul preferat de mulți dintre noi în zilele călduroase rămâne înghețata. În următoarele rânduri noi îți vom prezenta cinci rețete de înghețată de casă care cu siguranță te vor răcori.
Dacă nu te-ai încumetat până acum să faci o înghețată de casă, trebuie să afli că este foarte simplu de făcut, mai ales dacă știi câteva secrete și ai echipamente de bucătărie necesare. Iată cinci rețete savuroase de înghețată de casă.
Această înghețată de casă cu lapte și aromă de vanilie este un adevărat deliciu, mai ales în zilele călduroase de vară. Ei bine, prepararea ei este foarte simplă, mai ales dacă ai un aparat de înghețată.
Ingrediente:
Mod de preparare
Mai întâi vom pune toate ingredientele într-o cratiță și apoi pe foc, la temperatură medie. După ce amestecul începe să clocotească, vom stinge focul amestecăm până când se dizolvă zahărul. După ce compoziția s-a răcit, o vom adăuga în vasul aparatului de înghețată și o mixăm. Toată această operațiune de preparare a înghețatei durează doar 90 de minute la aparatul de înghețată.
Aceasta este o rețetă clasică, iar rezultatul este uimitor. Înghețata de casă cu smântână este foarte cremoasă și o putem combina cu diferite arome. Așadar, pentru această rețetă veți avea nevoie de:
Mai întâi, vom spăla bine căpșunile le băgăm în blender. După ce le-am mixat, le vom strecura prin sită. Amestecul îl vom introduce în bolul aparatului de înghețată. Apoi, adăugăm laptele, sarea și zahărul și continuăm să mixăm. După ce zahărul s-a dizolvat, adăugăm smântâna și mai mixăm puțin.
Ingrediente:
Vom bate mai întâi gălbenușurile, zahărul și extractul de vanilie, după care vom continua cu prepararea bazei de înghețată la bainmarie. Apoi, vom pune vasul cu amestecul de gălbenușuri și zahăr deasupra unei oale cu apă clocotită. Mai departe, vom amesteca din când în când până la îngroșarea compoziției. Cu ajutorul unui blender, vom mixa afinele. Acum, batem smântâna pentru frișcă până când devine pufoasă, și vom încorpora treptat iaurtul. Adăugăm și crema de gălbenușuri, iar la final, pasta de afine. Vom pune amestecul în bolul aparatului de înghețată și se mixează până este gata.
Ingrediente:
Mod de preparare
Mai întâi, mixăm gălbenușurile și zahărul, adăugând treptat laptele încălzit. Amestecul obținut se pune la fiert la bainmarie, până se îngroașă. Separat, cu ajutorul unui mixer vom bate smântâna pentru frișcă. După aceasta, vom încorpora în amestecul de gălbenușuri, apoi adăugăm și piureul de fructe. Vom introduce compoziția în aparatul de înghețată, iar peste 90 de minute, înghețata este gata.
Ingrediente:
Această rețetă de înghețată cu banane se face realizând o bază de înghețată (la fel ca la rețeta de înghețată cu fructe) în care încorporăm bananele mixate.