Home » Cum să faci orice » Cum să îți cureți casa de energie negativă. Cel puțin 7 moduri simple, efecte uimitoare

Cum să îți cureți casa de energie negativă. Cel puțin 7 moduri simple, efecte uimitoare

Alexandru Cazacu / 24.05.2022, 13:08
Cum să îți cureți casa de energie negativă. Cel puțin 7 moduri simple, efecte uimitoare

Totul este făcut din energie și este foarte ușor pentru energia negativă să se acumuleze în locuința ta. Mulți dintre noi obișnuim adesea să facem curățenie în casă, așa că de ce nu ne-am ocupa și de dezordinea energetică? Eliminarea energiei negative, haotice din locuință, ar putea face ca spațiul tău să se simtă mai luminos, mai creativ și mai plăcut. Află în continuare cum poți să cureți casa de energie negativă. Aceste modalități sunt foarte simple, însă efectele sunt uimitoare.

Cum să îți cureți casa de energie negativă

Locuința noastră poate atrage atât energiile pozitive, cât și cele negative. Acestea din urmă se adună de obicei în colțurile casei, dar și în unele obiecte decorative sau mobilier. Din fericire există mai multe moduri prin care putem ține la distanță energia negativă, iar noi vă vom spune care sunt câteva dintre acestea.

Scapă de florile uscate

Dacă sunt înflorite și sănătoase, plantele vor absoarbe energiile negative din locuințele noastre. În schimb, atunci când sunt uscate, circulația energiei pozitive este afectată. Numită „Chi”, energia pozitivă aduce o stare de bine și menține armonia în casă.

Cristale și uleiuri esențiale

Cristalele sunt daruri de la pământ care poartă diverse proprietăți vibraționale benefice. Două pietre de plasat în casă pentru a curăța energia negativă sunt turmalina neagră și hematitul. De asemenea, energiile negative vor fi anihilate dacă folosești uleiuri esențiale cu vibrații puternice (tămâie, salvie, busuioc).

Curăță-ți casa de energie negativă cu sare

Sarea este nelipsită din orice bucătărie, însă poate fi eficientă și pentru a curăța casa de energia negativă. Ce trebuie să faci? Dizolvă sare de mare în apă și toarnă soluția într-o sticlă cu pulverizator. Stropește apoi cu apă în fiecare cameră. De asemenea, poți să plasezi o linie subțire de sare de mare în fața ușii de la intrare.

Lemnul de Palo Santo

Palo Santo este un tip de lemn parfumat originar din America de Sud și poate fi ars ca tămâie. Se crede că este un agent de curățare energizant. Aprinde doar un capăt al unui băț de Palo Santo și împrăștie fumul prin încăperi.

Cum să îți cureți casa de energie negativă
Cum să îți cureți casa de energie negativă

Fă zgomot în timp ce te plimbi prin casă

Se crede că sunetul tobelor, gong-urilor și chiar bătutul din palme poate ajuta la spargerea energiei negative. Pentru un astfel de ritual acasă, începe de la ușa din față și deplasează-te în sensul acelor de ceasornic prin interiorul locuinței, cântând la un instrument sau bătând din palme spre pereți, până ai făcut o buclă completă.

Arde ierburi uscate

Încă din cele mai vechi timpuri, oamenii din întreaga lume au ars anumite ierburi parfumate pentru a-și curăța casele de energia negativă. Pur și simplu pune planta uscată într-un recipient sigur și aprinde-o. Când face flacără, stinge  și lasă jarul să ardă mocnit. Acum, mergi prin casă și împrăștie fumul prin fiecare cameră.

Sfințește casa cu agheasmă

Agheasma Mică mai este denumită în popor sfeștanie. Aceasta este apa sfințită de către preot în prima vineri a fiecărei luni. În locuințele credincioșilor, sfeștania se face oricând, excepție făcând săptămână de după Paște și cea de după Sărbătoarea Nașterii Domnului.

Prin stropirea locuinței cu Agheasmă Mică, credincioșii alungă duhurile rele și bolile. În plus, sfeștania se face pentru ca mintea să se curețe de gândurile negative și pentru ca sufletul și trupul să se vindece. Se spune că prin sfeștanie, casa ne este binecuvântată cu har de la Dumnezeu, iar locuința nesfințită este vulnerabilă în fața celor rele.