Home » Cum să faci orice » Cum să scapi de ciupiturile țânțarilor. Trucul eficient cu un ingredient banal din bucătărie

Cum să scapi de ciupiturile țânțarilor. Trucul eficient cu un ingredient banal din bucătărie

Manolică Anca / 05.08.2022, 11:21
Cum să scapi de ciupiturile țânțarilor. Trucul eficient cu un ingredient banal din bucătărie

Ţânţarii ne dau mereu bătăi de cap vara și, oricât te-ai feri, nu ai cum să scapi fără să fii pișcat. Atunci când o mușcătură de țânțar provoacă mâncărimi și disconfort, poți găsi adesea ajutor în anumite ingrediente banale pe care sigur le ai în bucătărie. Descoperă o variantă simplă și eficientă, în rândurile de mai jos.

Țânțarii, dușmanii anotimpului călduros

Țânțarii sunt o mare pacoste, chiar dacă nu toți răspândesc boli. Țânțarii femele mușcă de obicei animalele și oamenii pentru a le suge o cantitate mică de sânge, având nevoie de proteinele și de fierul din sânge pentru a produce ouă.

Mâncărimea care se dezvoltă apare deoarece țânțarii lasă în urmă o cantitate mică de salivă, iar sistemul imunitar al unei persoane răspunde prin declanșarea unei inflamații în zonă. Acest lucru determină adesea apariția unei umflături inconfortabile și a senzației de mâncărime.

Există o mulțime de tratamente fără prescripție medicală care te pot scăpa de mușcăturile de țânțari. De exemplu, crema cu hidrocortizon sau loțiunea cu calamină pot opri mâncărimea și pot ajuta la vindecarea rapidă a mușcăturii. Dar dacă nu ai aceste produse și nu poți ajunge la farmacie, s-ar putea ca sigur să găsești în casă alte remedii naturale.

Cum să scapi de ciupiturile țânțarilor cu un ingredient banal

Prezent în aproape toate bucătăriile, bicarbonatul de sodiu are o multitudine de întrebuințări. De la coacerea pâinii până la curățarea suprafețelor, bicarbonatul de sodiu este mereu alegerea perfectă. Acesta poate oferi, de asemenea, ușurare în cazul unei înțepături de țânțar.

El ameliorează mâncărimea și roșeața asociate cu mușcăturile de țânțari, deoarece neutralizează pH-ul pielii.

Pentru asta, ai nevoie de:

  • o linguriță de bicarbonat de sodiu
  • un pahar de apă
  • o bucată de bumbac

Pașii de urmat:

Pune lingurița de bicarbonat de sodiu în paharul de apă și amestecă bine până se dizolvă praful. Apoi, curăță pișcăturile de țânțari cu săpun și apă, pentru a preveni infecția acesteia.

Înmoaie ulterior bumbacul în apă cu bicarbonat de sodiu şi aplică pe toate acele zone și lasă să acţioneze timp de aproximativ 10 minute. Nu este necesar să clătești cu apă la final.

Bicarbonatul de sodiu este un ingredient în majoritatea cremelor fără prescripție medicală. Cu toate acestea, utilizarea zilnică a bicarbonatului de sodiu nu este bună pentru piele.

Când să consultați un medic

Uneori, înțepăturile de țânțari și alte înțepături de insecte pot provoca reacții alergice. Aceasta poate duce la un șoc anafilactic în cazuri extreme. Orice persoană care prezintă oricare dintre următoarele simptome are nevoie de asistență medicală imediată:

  • probleme de respirație
  • urticarie sau umflături
  • greață
  • vărsături
  • amețeli

De asemenea, este posibil ca înțepăturile de țânțari să provoace o infecție. Dacă mușcătura durează mai mult de o săptămână sau provoacă un disconfort semnificativ, consultă un medic.

Evitarea tuturor înțepăturilor de țânțari poate fi dificilă. Cu toate acestea, remediile casnice pot ajuta la reducerea mâncărimii sau a iritației și pot oferi confort până la vindecarea completă a unei mușcături.