Home » Cum să faci orice » Cum să scapi de petele de pe saltea. Metoda care nu dă greș

Cum să scapi de petele de pe saltea. Metoda care nu dă greș

Manolică Anca / 11.06.2021, 09:07
Cum să scapi de petele de pe saltea. Metoda care nu dă greș

Sunt practice și foarte confortabile, dar ne cam dau bătăi de cap atunci când se pătează. Alfă cum să scapi de petele de pe saltea, cum scapi de acarieni şi de mirosurile neplăcute, precum şi de bacteriile şi mucegaiurile periculoase ușor și rapid, fără bătăi de cap, cu ajutorul unuia dintre cele mai banale ingrediente.

Cum să scapi de petele de pe saltea

Despre substanțele toxice din saltele s-a vorbit mult, toluenul diizocianat fiind cea mai periculoasă dintre acestea. Dacă de toxine putem scăpa destul de ușor, cu ajutorul cepei, de petele de la suprafață putem scăpa cu ingredientul minune, bun la toate, bicarbonatul de sodiu.

În cazul în care ai reușit să-ți pătezi salteaua și nu știi cum să scoți petele, poți folosi cu încredere bicarbonatul de sodiu. Este bine știut faptul că bicarbonatul de sodiu are efecte uimitoare. Și nu doar în bucătărie, ci și atunci când este folosit ca produs de curățare. Orice pată din casă, inclusiv cea de pe saltea, poate dispărea foarte ușor cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Metoda care nu dă greș

Salteaua de la pat poate să mucegăiască, să se păteze şi să păstreze mirosuri neplăcute, dar acest ingredient te va scăpa rapid de aceste neplăceri. Înainte de a te apuca să o speli şi să scoţi eventualele pete din fibre, mai întâi trebuie să scapi de praf şi de particulele fine de resturi alimentare, miros, fum. Astfel, aspiră bine salteaua, dacă poți pe ambele părţi, pentru a trage din interior tot praful şi particulele ce pot provoca alergii.

Bicarbonatul de sodiu elimină petele și mirosul neplăcut din saltea
Bicarbonatul de sodiu elimină petele și mirosul neplăcut din saltea

Cum să scapi de petele de pe saltea. Pentru a curăța petele de pe saltea cu bicarbonat de sodiu tot ceea ce trebuie să faci este să folosești acest ingredient fix pe pată, să lași să acționeze câteva ore, după care să freci în acea zonă cu o perie. Important de menționat este faptul că bicarbonatul de sodiu poate scoate orice pătă: de cafea, de vin roșu, de ceai, sos, chiar și de urina animelelor de companie.

Cum să scapi de petele de sânge sau urină de pe saltea

În cazul în care salteaua s-a pătat cu sânge sau urină, vei avea nevoie de un detergent organic, care să descompună proteinele, respectiv acidul uric din ţesătură. Evită să folosești apă caldă pentru acest tip de pete, deoarece temperatura mare poate face ca aceasta să intre și mai adânc în ţesătură. Amestecă o parte apă rece cu două părţi bicarbonat de sodiu şi tamponează zona cu pata. Clăteşte bine locul și lasă să se usuce bine. Poți folosi un uscător de păr pentru a te asigura că salteaua nu rămâne umedă prea mult timp.

Bicarbonatul de sodiu poate fi folosit nu doar pentru a scoate petele din saltea, ci și pentru a o reîmprospăta și a elimina acarienii. Dacă salteaua nu este pătată, însă vrei să o reîmprospătezi, presară bicarbonat de sodiu pe toată suprafața ei. Pentru a îmbunătăți mirosul, adaugă câteva picături de ulei esențial, de recomandat de levănțică sau de portocală.