Home » Cum să faci orice » Cum scapi de petele de antiperspirant de pe haine. 5 metode simple

Cum scapi de petele de antiperspirant de pe haine. 5 metode simple

Manolică Anca / 09.05.2021, 11:40
Cum scapi de petele de antiperspirant de pe haine. 5 metode simple

Pete galbene pe hainele de culoare albă? Pete albe pe tricourile negre? Sigur te-ai confruntat și tu, măcar o dată, cu o astfel de problemă cauzată de anumite deodorante, în special cele de tip stick. Dacă te-ai lăsat de multe ori păgubaş şi ai renunţat la hainele preferate numai din cauza petelor şi a mirosului de transpiraţie care persistă în haine, este timpul să acţionezi! Iată cum scapi de petele de antiperspirant de pe haine.

Cum scapi de petele de antiperspirant de pe haine

Bluza ta preferată este plină de pete de antiperspirant? Substanțele rămase în țesătură rețin transpirația, iar mirosul neplăcut te face să vrei să o arunci? Cu orice detergent le-ai spăla, tot nu scapi de pete? Este timpul să scpi de aceste griji!

Ţi-am pregătit un ghid util care îți va explica cum scapi de petele de antiperspirant de pe haine. Cu ajutorul ingrediente pe care, cu siguranță, le ai mereu în casă, vei curăţa petele în doi timpi şi trei mişcări și te vei putea bucura din nou de articolele tale vestimentare preferate. Și nu, nu vei avea nevoie de clor. Din contră, acesta este contraindicat şi poate afecta și mai mult țesătura.

Metodele simple prin care poți elimina petele de deodorant de pe haine

Dacă vrei să te bucuri de hainele preferate mai mult timp, încearcă aceste soluţii naturale. Iată cum scapi de petele de antiperspirant de pe haine cu ajutorul unor trucuri simple și foarte eficiente.

1. Încearcă zeama de lămâie

Acizii din citrice pot să dizolve petele de murdărie de pe haine. Aplică sucul unei lămâi zemoase direct pe zonele afectate și lasă-l să acționeze vreme de 10-15 minute, după care freacă materialul cu apă călduță. La final, pune articolul vestimentar în mașina de spălat. Atenție, însă! Acizii pot afecta ţesăturile delicate, cum ar fi mătasea sau hainele colorate, așadar, nu aplica acest „tratament” pe ele.

2. Bicarbonatul de sodiu este un bun înălbitor

Într-un pahar, se amestecă patru lingurițe de bicarbonat de sodiu cu două linguri de apă. Pasta obținută se aplică pe pată și se freacă zona respectivă cu o periuță. Se lasă să acționeze 10 minute, apoi se clatește haina cu apă caldă, după care se pune în maşina de spălat.

Bicarbonatul de sodiu este un bun înălbitor
Bicarbonatul de sodiu este un bun înălbitor

3. Sarea înlătură impuritățile

Se pune într-un recipient de sticlă cantități egale de sare și apă, se mestecă totul până se obține o soluție omogenă, după care se aplică amestecul pe zona pătată. Se lasă să acționeze o oră, după care se clătește cu apă călduță sau se pune la mașina de spălat.

4. Apă oxigenată acționează în profunzime

Se amestecă părţi egale de apă şi peroxid de hidrogen, după care se pune pe pată. Se lasă să acționeze soluția circa 20 de minute, apoi se spală bluza cu apă caldă sau se pune în maşina de spălat. Atenție, însă! Amestecul are un puternic efect înălbitor, aşa că trebuie aplicat doar pe hainele albe.

5. Oţetul împrospătează culorile

Se amestecă trei linguri de oţet cu un pahar de apă, se pune pe pată o cantitate considerabilă din această soluție şi se lasă să pătrundă în material. Se clătește zona cu apă călduță sau se spală la maşină. Se poate adăuga și în mașina de spălat un pahar cu oțet și vei vedea că nuanțele hainelor va deveni mai strălucitoare.